Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Prikkelverwerking

 • Auteur
  Berichten

 • Chantal Richmond
  Bijdrager
  #10456628

  Mijn dochter van 8,5mnd is altijd gewend geweest om met deken te slapen. Nu met de warmte hebben we die weggehaald en een dunner slaapzakje aangedaan. Sindsdien is het in slaap komen ’s avonds een huildrama. Vanavond even zonder slaapzak geprobeerd (was zo warm op d’r kamertje), alleen raakte ze daar nog meer van overstuur. Nadat we d’r slaapzakje weer aan deden werd ze langzaam weer wat rustiger.

  We hebben het idee dat ze een deken of dikker slaapzak fijn vindt voor de prikkelverwerking en dan meer tot rust kan komen. Nu met de warmte is dat natuurlijk geen optie. Nou vroeg ik me af; zijn er nog meer opties voor d’r zodat ze toch dat geborgen/ fijne gevoel heeft met het in slaap komen?!


  Bollebuikpuntnl
  Bijdrager
  #10456633 Quote

  Ik heb geen ervaring voor de kleintjes maar ik heb hetzelfde. Ik moet een deken op mij hebben anders slaap ik ook gewoon totaal niet. Met alleen een laken slaap ik ook niet. Ik doe de deken altijd tussen mijn benen zodat ik de deken ‘knuffel’ en ik 1 been altijd buitenboord heb liggen. In ieder geval succes!🌸


  Famke87
  Bijdrager
  #10456636 Quote

  Hoi Chantal,
  Uit je verhaal heb ik niet helemaal duidelijk of je nog wel een dun lakentje gebruikt? Anders zou je die misschien strak over haar heen kunnen leggen, in de zin van goed onder het matras stoppen.
  Ik hoop dat ze snel lekker slaapt


  LEvB
  Bijdrager
  #10456644 Quote

  Je hebt hydrofiele slaapzakken, deze zijn super dun. Ideaal voor de zomer. Helemaal met niks slapen is toch koud halverwege de nacht en vind ik ook niet fijn. Ik doe m’n dochter altijd een slaapzak aan, ook al is het warm. Gewoon zo’n hydrofiele, bij de Hema hadden ze ze laatst en je hebt ze ook van Jollein. Zo hebben ze toch iets om hun lichaam in de nacht, ook al is het warm op de slaapkamer. Zelf slaap ik ook niet graag met niks omdat het toch koud wordt halverwege de nacht.


  LEvB
  Bijdrager
  #10456645 Quote

  En idd een lakentje strak er overheen. Een lakentje is super dun en niet te warm.


  Chantal Richmond
  Bijdrager
  #10456684 Quote

  Dank je wel voor jullie reacties!

  Lees ook: Sprongetjes: de mentale sprongen van je baby in het eerste jaar

  Chantal Richmond
  Bijdrager
  #10456686 Quote

  Famke, ik gebruikte geen lakentje met dit weer, maar is misschien wel handig wat je zegt. Dank je wel voor de tip!


  Samsonnn
  Bijdrager
  #10456693 Quote

  Indd hydrofiele slaapzak vd prenatal. Ik heb gister ook een dun slaapzakje gekocht bij de hema (panterprint zwart/wit).hier kun je de mouwen afritsen, ik leg mijn zoon hier in zn blootje of mouwloos romper in.


  Lewis
  Bijdrager
  #10456697 Quote

  Ik herken het wel. 

  Onze dochter is nu 13 mnd. En elke keer als je wat aan de slaapsituatie verandert is het even wennen. Ineens blote beentjes in de slaapzak, overgang naar zomerslaapzak, geen dekentje. 

  Vooral dat dekentje lijkt ze wel echt nodig te hebben. Maar ik herken dat dus ook echt van mezelf. Zonder deken met een beetje gewicht slaap ik ook niet. Dus ik snap het. 

  Wat ik nu doe is een gebreide wiegdeken tot aan haar billetjes. Dus niet op haar romp. En dat kleine beetje lijkt toch te helpen met in slaap komen. Met een hittegolf ga ik denk ik ook een laken proberen. 

  Ik heb gewoon een ongevoerde katoenen zomerslaapzak. En ik doe haar liever in enkel een luier daarin dan slapen in elkel een romper. Wat dat eerste is succesvoller 😅

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct