Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Problemen met eileiders (Endometriose, PID, Eierstokcyste)

 • Auteur
  Berichten

 • Nanoniempje
  Bijdrager
  #10254222

  Ik ben benieuwd of er mensen zijn die problemen hebben met eileiders (denk aan Endometriose, PID, Eierstokcyste) en wellicht met mij mee kunnen praten over symptomen?

  Ik werd in augustus midden in de nacht wakker met een enorme buikpijn. Mijn man en ik proberen zwanger te worden, dus heb die ochtend ook een ovulatietest gedaan en die was positief. Nu bleek die erge pijn van die dag een blindedarmonsteking en ben ik er ook de dag later aan geopereerd. Toch zoek ik of dit een verband kan hebben met de positieve ovulatietest. Ik heb namelijk nog steeds scherpe steken in mijn linkeronderbuik op de plek van blindedarm. Ben daar ook kort na de operatie nog voor teruggeweest, maar ze kunnen we niks vertellen in het ziekenhuis.

  Iets meer achtergrond: heb 13 jaar aan de pil gezeten en ben december 2018 gestopt. Heb een erg onregelmatige cyclus van 40-44-22-45-66-47. De laatste is een beetje vaag.. na 24 dagen kreeg ik bruine afscheiding (heel licht) en dat heeft 7 dagen geduurd. 1 dag was het een beetje meer donkerrood als bloed, maar dat was ook echt super weinig. Verder ook geen menstruatieklachten. Nu ben ik vandaag echt ongesteld geworden, dus denk ik dat het spotting was? Blijf het lichaam maar vaag vinden.


  SanneStar
  Bijdrager
  #10254283 Quote

  Eierstok cysten hier gehad.. kwamen ze achter toen ze een echo gingen maken van me koper spiraal of ie goed was.. was namelijk 3 weken aan t bloeden, 2 weken niet en dan weer van voor af aan.. veel pijn bij gehad maar of dit door de spiraal of de cysten kwam weet ik niet.. vervolgens de spiraal er uit gehaald en meteen een maand later een positieve zwangerschaps test.. bij de echo meteen een check naar me cysten maar die waren niet meer te vinden.. ondertussen 20 weken en 5 dagen zwanger van een gezonde meid volgens de 20 weken echo.. 

   

  meer kan ik je helaas niet vertellen, succes met zwanger worden.


  Liefje
  Bijdrager
  #10254315 Quote

  Hoi Nancyy, 

  Ik ben reeds sinds april gestopt met de pil en herken de hevige steken.
  De eerste maanden was dit blijkbaar altijd rond mijn ovulatie. Dus dacht ik ook dat dit een duidelijke ovulatiepijn was. Mijn laatste cyclus had ik meermaals last van deze steken. Ik kon echt dubbelplooien van de pijn.  Mijn huisarts heeft me momenteel doorverwezen voor een echo van de eierstokken. Zij denkt dat ik last heb van cystes die ontstaan na de eisprong.  Dus als ik het deze cyclus terug voor heb, moet ik meteen een echo laten nemen. 


  Nanoniempje
  Bijdrager
  #10254482 Quote

  Eierstok cysten hier gehad.. kwamen ze achter toen ze een echo gingen maken van me koper spiraal of ie goed was.. was namelijk 3 weken aan t bloeden, 2 weken niet en dan weer van voor af aan.. veel pijn bij gehad maar of dit door de spiraal of de cysten kwam weet ik niet.. vervolgens de spiraal er uit gehaald en meteen een maand later een positieve zwangerschaps test.. bij de echo meteen een check naar me cysten maar die waren niet meer te vinden.. ondertussen 20 weken en 5 dagen zwanger van een gezonde meid volgens de 20 weken echo.. meer kan ik je helaas niet vertellen, succes met zwanger worden.

  Gefeliciteerd! Bedankt voor het delen van je verhaal.


  Nanoniempje
  Bijdrager
  #10254484 Quote

  Hoi Nancyy, Ik ben reeds sinds april gestopt met de pil en herken de hevige steken.De eerste maanden was dit blijkbaar altijd rond mijn ovulatie. Dus dacht ik ook dat dit een duidelijke ovulatiepijn was. Mijn laatste cyclus had ik meermaals last van deze steken. Ik kon echt dubbelplooien van de pijn. Mijn huisarts heeft me momenteel doorverwezen voor een echo van de eierstokken. Zij denkt dat ik last heb van cystes die ontstaan na de eisprong. Dus als ik het deze cyclus terug voor heb, moet ik meteen een echo laten nemen.

  Heb je deze steken maar aan 1 kant, of beide? En ook alleen in een bepaalde positie?

  Bij mij is het als ik echt helemaal plat lig (daardoor voel ik het alleen ’s nachts omdat ik overdag niet plat lig) en vooralsnog alleen links.

  Wil ook huisarts contacten voor een echo of iets dergelijks.


  Liefje
  Bijdrager
  #10254520 Quote

  Hallo Nancyy,

  Tot nu toe steeds links. Goh tot nu toe zowel al rechtstaand als liggend voor gehad.. De laatste cyclus enkel ’s avonds als ik in bed lag. Mijn vriend twijfelde toen zelfs om me naar spoed te brengen.

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct