Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Problemen met voeding en darmklachten

 • Auteur
  Berichten
 • #10219944

  Dag iedereen.
  Onze baby is nu 13 weken en heeft toch al enkele weken last van haar voeding. Ze drinkt nan compleet comfort. Haar stoelgang is steeds donkergroen (volgens de vroedvrouw is dit normaal bij deze poedermelk) maar ze heeft pas om de 3 tot 4 dagen een stoelgangluier. Haar windjes stinken ook enorm. Ik hoor en voel soms haar troebelen tegen mijn hand.
  Ze heeft ook zeer vaak de hik.
  Waar ze vroeger zonder problemen haar flesjes leegdronk, is dit nu niet meer het geval. Ze komt wel goed bij maar meer en meer huilt ze tijdens en na de voeding.
  We zijn al bij de kinderarts geweest en moesten een huilkaart bijhouden, toen zeurde ze enkel nog na de voeding.
  Ondertussen ben ik begin deze week naar de osteopaat geweest en die zei dat haar darmen en middenrif volledig vast zitten. Ze weende – lees: krijste – ook tijdens de behandeling. De osteopaat zei dat haar darmen het grote probleem zijn en ze haar melk niet verteert. Hij raadde aan om over te schakelen naar nutrilon pepti lactosevrij. Dit wou mijn dochter absoluut niet drinken, ik zag haar nog nooit zo krijsen en wild worden. Ze heeft van 14u tot 10u ‘s ochtends de volgende dag slechts 120cc gedronken. Ik ben dan maar weer overgeschakeld naar de oude melk.
  Ik vind ook dat ze sedert de osteopaat nog onrustiger is en veel meer en harder weent dan voorheen. Vroeger zeurde ze wel eens maar echt huilen deed ze niet.
  Normaal moeten we binnen twee weken opnieuw naar de osteopaat.
  Ik weet nu niet goed wat doen met die melk en de osteopaat. Herkent iemand mijn verhaal of hebben jullie tips?
  Alvast bedankt.


  Fishy
  Bijdrager
  #10220486 Quote

  Misschien is donormelk een optie? Borstvoeding is ten alle tijden beter voor de darmen en zeker als die al zo gevoelig is, en als dat zelf niet lukt, zou je dus donormelk kunnen proberen :)? 

  In NL bestaat er een moedermelkbank, maar ook zijn er facebookgroepen waar vrouwen met overproductie hun melk aanbieden. Daar zitten óók vrouwen met bijv koemelkvrije melk.. 

  #10220674 Quote

  De klachten kunnen eerst erger worden wanneer je een osteopaat hebt bezocht. Dit kan ongeveer 2 dagen duren. Wij merkten ook bij onze zoon dat hij enkele uren na de behandeling huileriger werd voor 2 dagen. 

  Is het een idee om de pepti te mengen met de Nan voeding en dan steeds een beetje op te voeren zodat ze kan wennen aan de smaak? Pepti is ook echt veel viezer dan gewone melk. Wij hebben 1 keer geprovoceerd met normale melk en daarna moest onze zoon ook echt weer wennen aan de pepti. Overigens had onze zoon van de pepti ook groene poep om de dag. Voor de windjes gebruikten wij infacol. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct