Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Progesteron 2

 • Auteur
  Berichten

 • Wensmamma
  Bijdrager
  #10355109

  Hi!

  Vorige week is bekend geworden dat mijn progesteron gehalte erg laag is en dit waarschijnlijk een zwangerschap in de weg staat. Zijn er meerdere dames hiermee bekend? 

  x


  Kersencake
  Bijdrager
  #10355136 Quote

  Hoi Loetje, Ik heb er nog geen ervaring mee, want ik word er op dit moment op getest. Maar ben wel benieuwd, dus ik lees graag mee. Wat merk jij van een te laag progresteron? Word jij ook steeds veel te vroeg ongesteld?

   


  Wensmamma
  Bijdrager
  #10355141 Quote

  Hi kersencake,

  Ik had steeds een hele korte luteale fase, en wij zijn al ander half jaar bezig dus ze hebben alles onderzocht. En een veelste laag progesteron kwam eruit. Mijn arts is nu op vakantie maar na haar vakantie gaan we kijken hoe nu verder. 
  Ik ben benieuwd of andere meiden dit ook hebben meegemaakt en wat voor behandeling zij kregen. 

   


  Jillla
  Bijdrager
  #10355151 Quote

  Hoi Loetje, 

  Volg je op dit moment een traject of niet? Zo niet kan het dat je dokter IUI voorstelt.

  Je hebt progesteron in de vorm van (vaginale) pillen, utrogestan en in de vorm van een spuit. Die gebruik je dan om je progesteron hoog en stabiel te houden zodat je niet weer snel je menstruatie krijgt.

  Maar goed je dokter kan je daar natuurlijk meer over vertellen 😁 ik zorg altijd dat ik voor mn afspraken de nodige research heb gedaan zodat ik zelf ook met ideeën kan komen en kan kijken naar wat voor mijn idee prettig zou werken.

  Succes 


  Trudyvdh
  Bijdrager
  #10356010 Quote

  Hoi,

  Ik heb mijn gyn gevraagd om Utrogestan na 5 miskramen. Vanmorgen licht positief getest en gelijk de gyn gebeld. Morgen bel afspraak voor extra vroege echo en om Utrogestan te bespreken. Ik hoop dat ze er aan mee wilt werken 🤞🏼. Progesteron is overigens bij mij nooit getest voor zover ik weet.


  M’etje
  Bijdrager
  #10356209 Quote

  @GFvdH wat heftig 5 miskramen. Kan dat komen door een lage progesteron? En zou utrogestan daarvoor helpen? Ik heb ook twee miskramen gehad afgelopen maanden, maar nog geen oorzaak. 

  Succes nu voor jou! 

  Mijn progesteron was een week na de eisprong wel 30. Wat goed was op dat moment.. Maar wat er daarna gebeurd is geen idee. 

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  Trudyvdh
  Bijdrager
  #10356214 Quote

  @M’etje ik heb meerdere positieve verhalen gelezen over vrouwen in dezelfde situatie. Herhaalde miskramen en onderzoeken waar geen oorzaak uit kwam. Kan uiteraard puur toeval zijn dat zij na gebruik van utrogestan ineens zwanger bleven.
  Het kan zijn dat het baarmoederslijmvlies onvoldoende opbouwt, waardoor de innesteling en zwangerschap niet ondersteund wordt. En dan krijg je een miskraam.


  M’etje
  Bijdrager
  #10356221 Quote

  Is bij mij niet gecheckt toen. Maar fijn om te weten, ga ik ook eens aankaarten bij mijn gynaecoloog dan. Vanaf wanneer zou je dat dan gaan slikken?


  Trudyvdh
  Bijdrager
  #10356222 Quote

  Wat ik gelezen heb direct zodra je positieve test in handen hebt.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct