Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Progesteronwaarde 2

 • Auteur
  Berichten

 • Charlottte
  Bijdrager
  #10308355

  Hoihoi,

  Ik ben bekend met progesterontekort na de ovulatie. Deze is bij mij (zonder utrogestan) rond de 17. Mijn ziekenhuis zegt dat deze eigenlijk boven de 20 moet zijn.

  Nu vroeg ik me af of hier toevallig dames zijn die wèl zwanger bleken ondanks een progesteron aan de lage kant? 

  Ik vraag me af hóe zwaar ik moet tillen aan die progesteron waardes. Aangezien mijn luteale fase 9-10 dagen is (relatief kort, maar niet onmogelijk voor een spontane zwangerschap dacht ik)

   

  #10308400 Quote

  Die is bij mij dus te laag waardoor ik niet elke maand een eisprong krijg 

  #10308404 Quote

  Mijn progestron is nooit gemeten. Mijn luteale fase is ook 9 dagen. Ik denk dat eitje geen genoeg tijd heeft bij innesteling bij mij. Overlegt met mijn arts. Ze zei is niet wetenschappelijk bewezen dat je niet zwanger kan worden met lf van 9 dagen. 


  Charlottte
  Bijdrager
  #10308410 Quote

  Girafje, weet jij wat jouw waardes ongeveer zijn een week na de ovulatie?

  #10308414 Quote

  De gynaecoloog zei alleen dat het te laag was of ik had nog geen eisprong gehad dat zou verder onderzocht worden maar dat ligt nu even stil. Mijn luteale fase is gewoon 14


  Charlottte
  Bijdrager
  #10308432 Quote

  Hmm oke. Dank voor je antwoord :).

  read more image Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen
  #10308440 Quote

  Dus misschien is die wel goed en heb ik later een eisprong gehad. Dus eindelijk heb je niet veel aan mijn bijdrage aan dit topic 😉


  Ikbendoutzen
  Bijdrager
  #10308573 Quote

  Hoi Charlotte

  Wij kunnen elkaar de hand schudden, hier een waarde van 12, mijn luteale fases zijn 5 tot max 7 dagen. Volgens mijn arts kan het prima… wij zijn al 16 maanden bezig. 

   

  Ook mijn arts hanteert 20 als grens na eisprong en gaf ook aan dat er een grote studie naar gedaan is waaruit bleek dat verlaagd progresteron geen verhoogde kans op miskramen geeft en dat het hcg het overneemt tijdens een zwangerschap.

   

  Persoonlijk geloof ik dat niet, ik denk dat het wel echt belangrijk is dat je progresteron hoog genoeg is omdat je anders gaat bloeden, zwanger of niet zwanger.  Heb je ook een late eisprong?   Mijn arts denkt dat wanneer ze mijn eisprong vrrvroegen mijn ei beter is qua kwaliteit en dus de progresteronafgifte na eisprong zal verbeteren. Misschien leuk om elkaar op de hoogte te houden hier? 

  Dus, ik denk dat je zeker wel zwanger kunt worden maar de vraag is of je eisprong goed genoeg is geweest en of je lijf het kan vasthouden na innesteling.  


  Ikbendoutzen
  Bijdrager
  #10308589 Quote

  Haha sorry! Ik meende al een heel herkenbaar verhaal te lezen, maar nu weet ikt weer! Van topicje wat ik was gestart. 

   

  Interessant om te weten dat jouw waarde niet veranderde na vroegere ovu, dat zijn ook dingen die ik straks in de gaten ga houden wanneer ik aan de medicatie ga. 

   

  Jij gebruikt die vitex nu, wat super dat je op dag 19 al je ovu hebt gehad!!! Ben benieuwd naar jouw ervaringen! Ik gebruik nu teunisbloemtabletten en ga 2e helft aan de tarwekiem..die schijnt fase 2 iets te kunnen verlengen. Ben nu op dag 13, al wel redelijk bijna positieve ovu testen gehad, goede hoop dus.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct