Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Psycholoog

 • Auteur
  Berichten

 • RVis
  Bijdrager
  #10198225

  Hallo dames,

  Een vraag aan degene die hier ervaring mee hebben. Ik zit al een tijdje in het fertiliteitstraject, momenteel bezig met iui. En hierna zou dan IVF volgen. Nu was ik laatst op controle in het ziekenhuis, en vroeg de arts mij of ik behoefte had aan een psycholoog. Ik heb toen gezegd van niet, maar sinds dat ze het een aantal weken geleden heeft aangekaart spookt het een beetje door mijn hoofd. Ik merk dat ik de laatste tijd erg onrustig ben in het traject. Eerst erg geschrokken van het feit dat ik eigenlijk nog maar een X aantal behandelingen voor me heb, daarna wilde ik graag pauze, die pauze was eerst heel fijn maar toen mijn cyclus meteen weer heel lang duurde werd ik daar ook weer onrustig van, besloten weer te beginnen, toen bedacht dat ik eigenlijk wil overstappen naar n ander ziekenhuis… Ondertussen doe ik ook nog acupunctuur.. En dan ergens daartussen in, gaat het ook nog door mijn gedachten hoe ik mijn leven ga voortzetten als ik kinderloos zal blijven. En hoe ik het dan wil invullen. Ik ben bang dat ik misschien niet meer ‘genoeg’ heb aan het leven zoals het nu is. Kortom, ik voel me sommige dagen behoorlijk in de war. Is er iemand die dit herkent? En die hulp heeft gezocht bij een psycholoog? Ik voel me alsof ik hier niet helemaal met iemand over kan praten… Niet omdat er niemand is die wil luisteren, maar omdat ik het gevoel heb dat niemand begrijpt wat er in mij omgaat. Ervaringen en/of tips zijn welkom.

   

  Liefs. 

  #10198239 Quote

  Ik slikte antidepressiva voor mijn zwangerschap en had wat psychische klachten waar ik al voor bij de psycholoog liep. De psycholoog heeft mij toen gewezen op de POP-poli. Dat is een speciale poli voor mensen die voor, tijdens en na de zwangerschap psychische klachten hebben. Dat klinkt misschien heel heftig, maar ik denk dat jij daar ook met je onrust goed op je plek zou kunnen zijn. Niet omdat je grote psychische klachten hebt, maar omdat die mensen ook gespecialiseerd zijn in het behandelen van klachten rondom het zwanger worden. Zo fijn als er iemand is die je begrijpt en waar je je verhaal kwijt kunt. Echt een luisterend oor en niet allemaal (voor)oordelen. Voor de zwangerschap zijn we voor een consult geweest om eens vragen rondom medicatie en zwanger worden te kunnen stellen. Uiteindelijk ben ik elke 4 weken op controle geweest. Niet omdat ik het heel erg nodig had (ik voelde me mentaal top), maar wel zodat er ingegrepen kon worden als het nodig was. Ik kon even lekker mijn verhaal kwijt. Ik zou je dus aan willen raden om een verwijzing te vragen voor de POP-poli. Het is zo veel om alleen te doen. Hulp vragen is geen zwakte, maar juist heel sterk 😘 Succes!


  RVis
  Bijdrager
  #10198279 Quote

  Krijg je behandelingen van een psycholoog eigenlijk vergoed? Of alleen als je doorverwezen word? Ik ben aanvullend verzekerd, en mijn eigen risico is al op voor dit jaar…. Maar in mijn vgz staat iets beschreven van max 800,- per jaar met een daglimiet per consult van 45€ ? Dus als het 95€ zou kosten betaal ik elke keer 50€ zelf? 🤔

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct