Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Ptosis

 • Auteur
  Berichten

 • Sandy Klis
  Bijdrager
  #10612154

  Hoi allemaal,

  Wij zijn door het consultatiebureau doorgestuurd naar de oogarts omdat onze dochter van 3 maanden een lichte vorm van ptosis lijkt te hebben. Haar ooglid hangt aan 1 oog dus een klein beetje.

  We kunnen over een maand pas terecht bij de oogarts en in de tussentijd ben ik mezelf suf aan het googlen. Niet altijd heel geruststellend. Heeft iemand van jullie hier misschien ervaring mee? De ene keer lees ik dingen over operaties en dan weer dat het ook vanzelf over kan gaan.

  Lieve groetjes


  Essil
  Bijdrager
  #10612164 Quote

  Het is vast geen fijn idee dat je kleine meid misschien een operatie nodig zal hebben.

  En een maand voelt vast heel lang. 

  Maar met 4 maanden zou ik denken dat men er nog ruim op tijd bij is.

  Sterkte met wat er komen gaat.

  #10612166 Quote

  Waarschijnlijk willen ze eerst kijken wat de oorzaak zou kunnen zijn. En ik verwacht dat als het soms vanzelf over gaat (misschien bij de ene oorzaak vaker dan bij een  andere oorzaak) dat ze niet snel een kind onder 1 jaar aan de ogen zouden opereren. Waarschijnlijk willen ze het gewoon voor zijn dat je kind slecht ziet door het ooglid, of dat het een lui oog o.i.d. krijgt. Natuurlijk maak je je zorgen als er iets abnormaals bij je kind wordt geconstateerd, daf is heel begrijpelijk. Maar dat wil niet altijd zeggen dat er direct een ingreep noodzakelijk is. Sterkte!

  #10617523 Quote

  Hoi ,

   

  Ik ben benieuwd hoe het bij de oogarts is gegaan ik moet dinsdag met ons zoontje van 5 weken denken wss ook ptosis heeft ook al vanaf geboorte een kleiner oog, vind het allemaal spannend en hoop dat het allemaal goed komt! Heb je een foto van hoe het bij jou kindje eruit ziet ben erg benieuwd hoe het is gegaan nogmaals.😊

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen