Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Pyjamapap?

 • Auteur
  Berichten

 • VBE
  Bijdrager
  #10183029

  Hay allemaal, is er iemand bekend met pyjamapap? Mijn dochter is over 2 weken 1 jaar en wil vanaf dan ook beginnen met normale melk te geven, maar heeft iemand ervaring met de pyjamapap?


  Mamaaatje
  Bijdrager
  #10183062 Quote

  Geen gewone melk of pyjamapap zou ik doen. Peuter opvolgmelk is beste, met name qua ijzer


  Nicolle B
  Bijdrager
  #10183072 Quote

  Zit heel veel suiker  in pyama pap. 

  Ik zou idd ook opvolgmelk doe 


  Koot81
  Bijdrager
  #10183084 Quote

  Gewone melk is prima vanaf 1 jaar. In combinatie met goede voeding en de vit d druppels krijgen ze ruim voldoende binnen. Ook bij opvolgmelk is aanvulling van ijzer uit voeding nodig. 

  Het grootste verschil tussen opvolgmelk en gewone melk is het prijskaartje. 

   

  Zie ook

  https://www.consumentenbond.nl/kindervoeding/peutermelk-of-gewone-melk


  VBE
  Bijdrager
  #10183217 Quote

  Ja ik woon zelf in Duitsland en de kinderarts zei mij toen van je kunt nu al beginnen met normale melk, maar ik hoorde dus van een aantal mensen dat zij hun kinderen pyjamapap geven. En ja het is wel zeker een groot verschil qua prijs. Denk dat ik de pyjamapap maar ga overslaan, omdat er zoveel suiker in zit.

  vitamine D krijgt ze zowieso al vanaf de geboorte. Hoe doen jullie dat dan met voor het slapen gaan een flesje melk, pap of een papfles? 

  #10183320 Quote

  Gewone halfvolle melk geven. Als ze voldoende voedingstoffen binnenkrijgt met vast voedsel is opvolgmelk helemaal niet nodig. Beter om je kind meteen aan gewone melk te laten wennen. Mijn zoon van 16 maanden krijg sochtends en smiddags een bekertje halfvolle melk, gewoon koud uit de koelkast. Savonds avondeten en beetje yoghurt. Dus helemaal geen flesje meer. Avondflesje met halfvolle melk zijn we met 14 maanden mee gestopt 

  Lees ook: Alles over doorslapen

  VBE
  Bijdrager
  #10183345 Quote

  Dat is dus wat ik zelf ook in gedachten had om bijvoorbeeld in de ochtend bij het ontbijt een glaasje melk te geven en bij het middageten ook en savonds wat yoghurt en verder gewoon gezond eten. Vond het zo raar, want iedereen geeft hun kind nog steeds de fles en ik dacht dat ik het dan misschien verkeerd zou willen doen, maar niet dus. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct