Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Raambezoek Tijdens Corona

 • Auteur
  Berichten

 • gebruiker881754
  Bijdrager
  #10345870

  Hi iedereen,

  momenteel ben ik 40+6 weken zwanger en ik vroeg mijzelf af voor diegene die net zijn bevallen hoe jullie het doen met kraambezoek? Laten jullie bezoek binnen op afstand? En wat adviseert jullie kraamverzorgster? 

  ik hoor het graag!

  #10345873 Quote

  Wij doen gewoon kraambezoek. Ik ga er vanuit dat mensen niet komen als ze klachten hebben en we melden dat ook nog bij het maken van een afspraak. Daarnaast houden we gewoon 1,5m afstand. Moet goedkomen! Ben nu trouwens 39+6.

  #10345881 Quote

  Ben “pas” 36 weken maar ben hier ook een beetje over in dubio. Neig idd naar enkele mensen wel laten komen, handen goed laten wassen en 1,5 m afstand houden, ook tot de baby. Maar weet nu al dat dit binnen “zijn familie” een dingetje gaat worden. Niet dat ik er daarvoor zou afzien maar lees graag even mee hoe anderen het doen. En idd wat het advies van de kraamzorg is. 

  #10345909 Quote

  Tijdens de week met kraamzorg liet ik alleen mijn moeder komen. Daarna zijn er wel meerderen langs geweest. Ik hield zelf zo veel mogelijk 1,5 meter afstand, maar ze mochten wel even met mijn baby kroelen. Er zijn bij mij in totaal 4 mensen langs geweest. Dus ook niet superveel. Vriendinnen due in de zorg werken kwamen uit zichzelf niet langs omdat ze bang zijn om toch het bij zich te dragen. 

  #10345920 Quote

  Wij hebben alleen onze ouders en broer en zus laten komen. Voelde ontzettend rot en eenzaam, maar ik zou het mezelf nooit vergeven als mijn man, dochter of ik ziek zou worden .. 🤷🏼‍♀️ Wij hebben besloten haar eerste verjaardag (heel!) groot te vieren!

  Doe wat goed voelt, niet wat andere willen! 


  Rcl
  Bijdrager
  #10346029 Quote

  Mijn fsmilie van mij  kant gedaan

  Lees ook: Alles over doorslapen

  PippaLotta
  Bijdrager
  #10346040 Quote

  Wij hebben de eerste week alleen ouders en broers en zussen op visite gehad en de weken erna ook vrienden enz. Bij de voordeur hangt een briefje met het verzoek tot handen ontsmetten en een pompje. Veel mensen wassen daarna ook nog de handen. We gaan er natuurlijk van uit dat mensen met klachten niet komen en als ze wel komen, verzoeken we ze toch echt om een ander keertje te komen kijken.


  LieveSam
  Bijdrager
  #10346140 Quote

  Hoi! Inmiddels is ons meisje 14 weken, wij zaten dus midden in de strenge maatregelen tijdens Corona. Wij hebben 2 dagen in het ziekenhuis gebracht, mocht er niemand bij. We konden dus tegen opa&oma en ooms&tantes vertellen dat ze geboren was en daarmee was eigenlijk de kous af. Bij thuiskomst konden onze ouders achter een raam naar hun kleinkind kijken…

  Heel eerlijk .. ik heb gehuild als een klein kind. Op dag 4 van de kraamweek was ik helemaal in zak en as en heb ik gevraagd of oma alsjeblieft haar handen wilde wassen en haar kleindochter voor t eerst wilde vasthouden. Direct mijn ouders gebeld en gevraagd of ze ’s avonds wilde langskomen.

  Voor ons was dit de beste beslissing. Wij hebben alleen uitzonderingen voor opa’s&oma’s gemaakt. Daarna hebben we een goede week gewacht met het geboortekaartje versturen. Een apart briefje erbij gedaan dat we kraamvisite deden, op 1.5 meter en zonder vasthouden. Bewonderen op afstand. Bij binnenkomst handen wassen en desinfecteren.

  Ik zou je adviseren: doe waar jullie je OP DAT MOMENT goed bij voelen! Want je kunt nu van alles bedenken, maar als je kindje er straks is… weet je pas wat je voelt en wilt.

  Succes nog met de allerlaatste zwangere dagen.🙏

  #10346295 Quote

  Ik ben begin juli bevallen, en ik en mijn man hadden besloten alleen naaste familie de eerste week te laten komen, wel met 1.5 meter afstand van ons de kraamverzorgster en de baby. De kraamzorg adviseerde ons 1 persoon per dag deel te laten komen, dit advies hebben we opgevolgd. De 2e week zijn goede vrienden langs geweest en daarna de rest van het bezoek. Ook met 1. 5 meter afstand. Ik vind het ergens heerlijk, onze baby was hierdoor erg rustig werd alleen vast gehouden door ons en ons dochtertje. 

  Doe wat goed voelt! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct