Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Rauw Gehakt Gegeten

 • Auteur
  Berichten
 • #10554269

  Hallo aanstaande moeders, 

  Heb iets heel stoms gedaan. Heb twee weken terug rauw gehakt gegeten. Rauw gehakt heeft wel in de vriezer gezeten. Was wel gemengd met tomatensaus maar wel wel echt rauw gehakt. Nu ben ik super bang voor Toxoplasmose. Ik ben nu 23 weken zwanger. Heb dus twee weken terug gegeten. Ben wel vermoeid maar dat hoort waarschijnlijk wel bij mijn zwangerschap. Ook wel pijn in mn spieren in mn benen maar denk zelf ook wel dat dat door de zwangerschap komt. Iemand ooit rauw vlees gegeten en gevolgen gehad?? 

  #10554289 Quote

  Ik denk dat als je het zoals nu per ongeluk een x gegeten heb dat dat niet zo erg hindert. Je moet dat soort dingen gewoon niet dagelijks eten of drinken


  Feutje
  Bijdrager
  #10554354 Quote

  Je hebt het twee weken geleden gehad en bent er niet ziek van geworden… Ik denk dat dat betekent dat er niks aan de hand is. Maar bel gerust je verloskundige als je je er onzeker over voelt!


  RS
  Bijdrager
  #10554407 Quote

  Hoe kan het dan dat het rauw was?


  CHS
  Bijdrager
  #10554694 Quote

  Je kan toch altijd even bloed laten prikken als je er bang voor bent?


  BZWM
  Bijdrager
  #10554697 Quote

  Bloed prikken heeft geen zin, want daarmee kunnen ze geen onderscheid maken tussen of je het recent hebt doorgemaakt of misschien al heel lang geleden. En mocht je het wel recent hebben doorgemaakt dan zegt het ook niks over de eventuele schade die het veroorzaakt zou kunnen hebben. Bloed prikken is niet de oplossing voor alles 😉

  read more image Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  CHS
  Bijdrager
  #10554993 Quote

  Ik woon in Spanje en tijdens mijn 2 zwangerschappen moest ik elke 3 maanden bloedprikken en toxoplasmose hoorde daar bij. Ze kunnen inderdaad zien of je het hebt gehad en vervolgens of het actief is.


  Shar
  Bijdrager
  #10555399 Quote

  Het is niet helemaal bewust gegaan. Geen zorgen maken.. Als je dat wel doet even contact opnemen met je verloskundige. Dan kan je dat loslaten en hoef je je niet schuldig te voelen, het was per ongeluk. 

  Persoonlijk heb ik in de afgelopen 3 zwangerschappen zeker 1-2 borden rundercarpaccio (soms bewust en soms onbewust) gegeten. Had zo’n trek erin en de volgende dag moest ik vaak naar het zh (reguliere) bezoek (dus niet omdat ik rauw vlees op had..). En dan was alles ok.

   

  Heb ook 3 gezonde kids, dus weet dat dat wel goed zit. 

  Eten en vooral vlees moeten wel altijd vers zijn en ik ruik altijd aan alles. Als je iets eet dat echt niet ok is, ook 1x gehad. Dan krijg ik meestal meteen diarree.. Dat is vaak een teken dat het niet OK was. Ik had toen gebakken zalm bij de ikea gegeten.. Duurde nog geen 45 min en ik moest accuut naar de wc.

  Nu eet ik bewust geen roodvlees meer. Heb ik geen behoefte aan. Gisteren wel 1 stukje sushi op (Maki met zalm) had er zo’n zin in.

  Mijn moeder heeft me meegegeven om altijd te eten waar je zin in hebt tijdens je zwangerschap. Ik volg mijn gevoel daar een beetje in. Maar ieder moet dat voor zichzelf bepalen natuurlijk. 

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen