Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Recent Ontdekt Pcos Wie Ook En Wil Kletsen

 • Auteur
  Berichten

 • Juliass
  Bijdrager
  #10494824

  Hoi meiden,

  Bij mij is recent ontdekt dat ik PCOS heb. Ik ben nu bijna een jaar pil-af en heb hele onregelmatige cyclussen. Dit maakte ik bespreekbaar bij mijn dokter. Ik dacht ‘misschien heeft hij tips’. Tot mijn grote verbazing kreeg ik direct een doorverwijzing, hij had namelijk het vermoeden dat ik pcos heb. Schrok daar een beetje van maar dacht laat ik er toch maar gebruik van maken. Werd al snel gebeld dat ik terecht kon. Tijdens een echo werd al snel duidelijk dat ik pcos heb. Heb moeten laten bloedprikken en die uitslagen krijg ik nog te horen. Heb volgende week een vervolgafspraak staan. Met een beetje geluk kan ik dan direct van start met een behandeling. Ik ben me ervan bewust dat ik geluk heb met mijn dokter die zo snel handelde en met het feit dat ik al zo snel in het ziekenhuis terechtkon. 

  Als er geen andere gekke dingen uit het bloedonderzoek komen en mijn baarmoederslijmvlies nog steeds rustig is, kan ik wellicht direct van start met medicatie (weet nog niet welke), aldus mijn arts. 

  Spannend… Ben er echt constant mee bezig in mijn hoofd. Gaat het aanslaan? Hoe snel zal ik resultaat merken? 

  Wie zit in hetzelfde schuitje? Of zit al langere tijd in een traject? Lijkt me leuk om met elkaar te kletsen. 


  MilouP
  Bijdrager
  #10494843 Quote

  Dat is even schrikken als je helemaal geen vermoeden had! Als je vragen hebt: stel ze vooral! Ik weet al zeker 10 jaar dat ik PCOS heb en sinds 2 jaar hebben we een kinderwens, we hebben het eerst zelf geprobeerd en zijn nu een paar maanden met medicatie (letrozol) bezig. De 2e ronde dat het aansloeg meteen zwanger, dit werd helaas een vroege miskraam. Nu in de 3e ronde. De laagste dosering sloeg helaas niet aan, gebruik 5mg. Ik wilde zelf graag letrozol en geen clomid, omdat de succeskans daarbij groter is en de bijwerkingen minder, alleen sommige ziekenhuizen geven nog clomid, dat is nog de ‘gouden standaard’. Bij mij wilde het ziekenhuis dat eigenlijk ook, maar ik mocht toch letrozol omdat ik dat zelf graag wilde. Bedoel vooral te zeggen: als het je intereseert kijk dan ook wat jij zelf wil! 
  Staat niet heel duidelijk in je verhaal, maar ik neem aan dat je een kinderwens hebt en dus ook zo’n soort traject ingaat? Hoe is je partner eronder? Is daar ook onderzoek bij gedaan?

  nogmaals; vraag alles wat je wil vragen hoor!


  Lola K
  Bijdrager
  #10494862 Quote

  Ik heb pcos. Wat fijn dat je meteen bent doorverwezen door je huisarts. Mijn huisarts nam mij nooit serieus.


  Juliass
  Bijdrager
  #10495144 Quote

  Hoi MilouP,

  Dank voor je berichtje. Had was inderdaad wel schrikken maar ik had wel al langere tijd het gevoel dat er iets mis was. Had nooit verwacht zo snel te worden doorgestuurd, maar had n.a.v. mijn klachten al wel een klein vermoeden dat ik wellicht pcos heb. Schrikken dus, maar ook fijn dat er iets gevonden is en we actie kunnen ondernemen! 

  Vervelend dat jij ook pcos hebt. Verdrietig te lezen dat je een vroege miskraam hebt gehad. Met hoeveel weken was dat? Ik hoop ontzettend dat de 3e ronde wat gaat doen voor je! Is het bij jou icm andere behandelingen, zoals spuiten / iui o.i.d.? 

  Ik heb me nog niet heel erg verdiept in clomid vs letrozol. Maar zeker fijn dat je het aangeeft, dan kan ik het aanhalen tijdens het gesprek ipv gelijk akkoord te gaan met clomid. Wellicht is beide een optie wat mijn arts betreft. 

  Mijn vriend is er gelukkig wel heel relaxed onder. Toen ik mijn doorverwijzing kreeg had hij zoiets van ‘maar we proberen pas sinds 4 maanden actief, dat is wel heel snel’ maar hij is nu heel blij dat ik gegaan ben en we gaan er samen met goede moed in. Ik zit er wel mee en mijn vriend is wat dat betreft met optimistisch. Hij zegt dan ook steeds ‘het komt allemaal echt wel goed!’ en dat is heel fijn. Bij hem is nog geen onderzoek gedaan maar we mogen dit onderzoek wel ieder moment aanvragen. Hij staat daar zeker voor open maar heeft nu niet heel erg veel prio voor mij omdat op dit moment eigenlijk niets erop wijst dat er bij hem wat fout is. Maar wellicht toch verstandig om te gaan doen, of desnoods na 2 rondes o.i.d. 

  Super bedankt, fijn dat ik met vragen bij je terecht kan. Mijn directe omgeving is ervan op de hoogte dus ik kan met genoeg mensen erover praten maar met niemand die hetzelfde doormaakt.

  Jij ook heel erg veel succes en sterkte met je behandelingen!!


  Juliass
  Bijdrager
  #10495145 Quote

  Oh ja, hoe lang hebben jullie het trouwens geprobeerd voordat je het traject in ging?


  Juliass
  Bijdrager
  #10495146 Quote

  Hoi Lola K,

  Wat vervelend! Na hoe lang werd je wel doorverwezen? Heb je het toen lang geprobeerd? Zit je nu ook in een traject?

  Lees ook: Ben ik onvruchtbaar?

  MilouP
  Bijdrager
  #10495187 Quote

  @juliass inderdaad wel fijn dat je weet wat het is en daar nu actie op kunt ondernemen! 
  Mijn vroege miskraam was met 5 weken. Ik zit hoe ik me nu voel dus enorm te vergelijken met de 2 letrozolrondes die ik achter de rug heb; die waarin het wel en die waarin het niet raak was. Maar ik zit er echt tussenin qua symptomen, dus nog afwachten tot zondag/maandag. Ik gebruik alleen letrozol, verder niks. Spuiten hoeft vaak pas als letrozol niet aanslaat of als het daarmee niet lukt. Wie weet mag bij jou ziekenhuis ook allebei, welk ziekenhuis ga je naartoe? (Als je dat niet hier wil schrijven vanwege herkenbaarheid snap ik dat ook hoor!) 
  Haha mijn vriend staat er ook heel anders in dan ik, die lijken zich veel minder druk te maken hè! Hij zegt ook regelmatig dat het allemaal wel goed komt. En dat het ook geen zin heeft om er te veel mee bezig te zijn qua gedachten. Hij wil het echt net zo graag hoor, maar als hij iets anders aan het doen is denkt hij er niet aan. Al merk ik deze ronde dat hij ineens vaker vraagt of ik iets voel, hij was zo blij toen het raak was… dus hij hoopt natuurlijk ook dat dat snel weer zo is… 
  Bij ons ziekenhuis moest het onderzoek bij mijn vriend gedaan worden voor we begonnen, omdat ze zeker wilden weten dat ze mij niet ‘voor niks’ medicatie geven zegmaar. Maar snap dat je het even wil afwachten!
  Mocht het trouwens letrozol worden, er is hier ook een groep ‘pcos, letrozol’ waarin een hele groep meiden ervaringen deelt en waar je veel steun uit kan halen omdat iedereen in hetzelfde schuitje zit, al ruim 400 pagina’s dus genoeg ervaringen terug te lezen, haha. 

  We hebben het wel 1,5 jaar geprobeerd voor we het traject ingingen… maar ik had een cyclus van gemiddeld tussen de 6 weken en 5 maanden, dus dat schoot niet zo op. 

  Wanneer is precies je volgende afspraak?


  Juliass
  Bijdrager
  #10495814 Quote

  Hoi MilouP

  Ik ga heel hard voor je duimen. Laat je het weten als je getest hebt?

  Ik vind het inderdaad wel lastig om te zetten naar welk ziekenhuis ik ga, het in in ieder geval in Brabant. 

  1,5 jaar is inderdaad wel lang, ondanks dat een ziekenhuistraject nooit fijn is, geeft het wel houvast en pas eerlijke kansen. 

  Volgende week woensdag heb ik de volgende afspraak staan. Hoop zoooo erg dat ik daarna van start mag.


  NikkiValentijn
  Bijdrager
  #10496181 Quote

  Dat is inderdaad schrikken voor je. Gelukkig was je arts er wel snel achter en kan je zelf weer wat controle terug krijgen als je met de medicijnen begint.

  Na het stoppen met de pil werd ik helemaal niet meer ongesteld. Wel heel veel buikpijn.
  Na een inwendige echo waren er inderdaad veel verklevingen van niet gesprongen eitjes te zien in mijn eierstokken. De behandeling ging van start met het opwekken van de menstruatie. Ik moet zeggen dat dit psychisch heel zwaar viel, maar ik was op dat moment ook mega verdrietig door het falen van mijn vrouwelijke organen. Na 2 rondes met Clomide was ik zwanger. Inmiddels is mijn zoon bijna 8 en krijgt hij volgende maand een broertje. Sinds de bevalling van de eerste werd ik wel elke maand precies op tijd ongesteld. Hoewel de dokter 9 jaar geleden zei dat ik geen kinderen kon krijgen, zelfs niet met behulp van het ziekenhuis, heb ik straks toch 2 zonen.

  Heel veel succes en sterkte gewenst met het traject in het ziekenhuis. Hopelijk heb jij ook weer snel geluk.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct