Mijn 11 maanden oude dochter is gek op deze 2 (zout en vlees is toe te voegen indien gewenst): Pompoenrisotto:
1 ui
2 tenen knoflook
Aboriorijst
Flinkeke scheut olijfolie
750 ml zoutarme bouillon
Zakje gesneden pompoenblokjes (of zelf snijden)
Hand gedroogde cranberries
100 ml kokosmelk
Peper, nootmuskaat, kaneel
Recept van Isa Does it. Bak ui, knoflook in de olie, voeg rijst toe. Steeds plensjes water tot de rijst gaar is. Kook ergens de cranberries en specerijen mee. Voeg aan het einde de kokosmelk toe. Pompoen ondertussen op 180 graden 20 min in de oven. Roer op het einde mee.
Zak gesneden sperziebonen (of zelf snijden)
Een zak of 2 zoete aardappelfrites van versafdeling (of zelf snijden)
Vegan (of echte) kipstukjes
Pot met ingelegd zuur
Gedroogde uitjes
Paar eetlepels 100% pindakaas
Sojasaus of kokos aminozuren als je minder zout wil
Suiker
Sriracha
Beetje water
Rooster de zoete aardappel frites op 180 graden 20 a 30 min in de oven. Kook de sperziebonen gaar. Maak een satesausje van de pindakaas, aminozuren, suiker, sriracha en water, of gebruik kant en klare satesaus. Bak de stukjes. Serveer met zuur en gedroogde uitjes.