Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Rechterzij Slapen Zwanger

 • Auteur
  Berichten

 • Bloempje
  Bijdrager
  #10568285

  Hallo !
  Ik ben nu bijna 5 weken zwanger en lees veel over slapen op de rechterzij dat dit niet 100 % Save is . Nu probeer ik al dagen op mijn Linkerzii te slapen maar kom maar niet in slaap , iemand ervaring ?

  #10568296 Quote

  Og meid. 5 weken. Dan kun je zelfs nog op je buik gaan liggen. Dit zijn echt dingen voor de laatste loodjes. Maak je nog niet teveel druk en geniet van alles wat komen gaat 


  Wendym
  Bijdrager
  #10568297 Quote

  Ik had hier ook moeite mee en heb tot aan de bevalling wisselend op mijn linker en rechter zij geslapen


  MamaE
  Bijdrager
  #10568302 Quote

  als je 5 weken zwanger bent kun je prima op je rechterzij slapen hoor, overigens ook op je rug en ook op je buik. 

  als je wat verder komt in je zwangerschap en je buik gaat groeien, zal je merken dat het minder fijn is om op je buik te liggen. Ook op je rug wordt minder prettig vanwege het gewicht. Dan kun je dus het beste op je zij slapen, de linkerzij geniet de voorkeur omdat er dan minder druk op de milt en lever komt. Maar je kunt prima afwisselen hoor, luister naar je lichaam!


  MommyFaye
  Bijdrager
  #10568304 Quote

  Oh meis maak je niet druk, je baby is een paar milimeter nu. Het gaat erom dat je richting het einde van je zwangerschap (3e trimester) een zware baarmoeder hebt die een bloedvat in je rug kanafsluiten waardoor je een slaapbeen kan krijgen. Je wordt vanzelf wakker en zal anders gaan liggen hierdoor

  Je bent nu 5 weken, zorg goed voor jezelf en slaap hoe je lekker ligt. In het 1e trimester moet je alle slaap pakken die je kan pakken.


  MommyFaye
  Bijdrager
  #10568310 Quote

  Toevoeging op mijn bericht nog :

  Wel is het een aanrader om op een gegeven moment op je linker of rechterzij te gaan liggen met een kussen tussen je knieen en voet (zo’n voedingskussen). Als je zwanger bent en je ligt op je zij dan liggen je bekken scheef omdat die wat weker worden. Om bekkeninstabiliteit te helpen voorkomen kun je dan dat kussen gebruiken. Bij rugslapen is dat niet nodig

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool
  #10568325 Quote

  Een heel goed advies gekregen van mijn verloskundige: stop met googlen! Krijg je alleen maar stress van


  MommyFaye
  Bijdrager
  #10568330 Quote

  Een heel goed advies gekregen van mijn verloskundige: stop met googlen! Krijg je alleen maar stress van

  Dat klopt, maar je hebt ook bijvoorbeeld de zwangerschap+ app waar je ook dagelijks een feitje of tip krijgt en daar de waarschuwing krijgt dat je beter alleen op je linkerzij kan slapen. Mijn verloskundige spreekt dit dus tegen. Dus je hoeft het niet altijd op te zoeken zelf.


  MJ
  Bijdrager
  #10568346 Quote

  Ik slaap met 23 weken nog op m’n buik, rug en beide zijden… T voelt goed, dus ik ga inderdaad maar niet op google kijken of dat nog mag 🙈. Kan er verder ook weinig aan doen, word gewoon steevast wakker op m’n rug.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct