Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Reflux Banaan

 • Auteur
  Berichten
 • #10465108

  ” Banaan elke dag geprakt gegeven. En Reflux is bijna weg. Ik was me er eerst niet van bewust dat het door de banaan rustiger was geworden. Toen de reflux ondanks johannesbroodpitmeel terug kwam, goed nagedacht wat ik nu anders deed en het was de banaan. Direct gestart en het werkte. Er zit in banaan een fiber wat tegen de reflux werkt. ”

  “Een theelepeltje olvarit banaan voor elk voeding. Wat een succes. Klachten werden minder, overstrekken verdween en baby kon zowaar slapen. Wat een feest. ”

  Deze tips las ik op internet. Iemand bekend mee en zo ja, vanaf welke leeftijd mee begonnen?


  GebruikerSN
  Bijdrager
  #10465120 Quote

  Nee niet mee bekend, maar kan me wel voorstellen dat banaan het zuur wat kan neutraliseren. Vandaag onze dame van 6 maanden banaan (met ei) gegeven en ze had een goede dag, dus wie weet, ik ga er eens op letten! Anderzijds kan het ook wat verstoppend werken (en verstopping = meer persen = meer voeding die omhoog komt is hier de ervaring). Zou haar dus niet elke dag banaan durven geven. Maar ik denk zeker het proberen waard! Zou het vanaf 4 maanden geven en anders alleen na overleg met huisarts of CB denk ik..


  Pandalover
  Bijdrager
  #10465169 Quote

  Het schijnt echt een heel hardnekkig fabeltje te zijn dat banaan verstopt! 🙂


  Yima
  Bijdrager
  #10465203 Quote

  Mijn dochter eet sinds 4 maanden veel banaan, meerdere keren per week en ze zit nooit verstopt hoor. sinds 6 maanden eet ze ook wel veel brood, broodmonstertje hier. En vezelrijk eten schijnt de stoelgang beter te maken. Maar tussen 4 en 6 maanden ook geen verstopping. Rond 6 mnd at ze gerust een halve banaan op. Heb wel gehoord dat jbpm vaak doorslaat in diarree of verstopping. 

  in elk geval werd hier het vele spugen niet beter door banaan. Meer vaste voeding hielp wel, tegen het spugen en de refluxklachten. Dan wordt het zuur wat meer gebonden denk ik. 


  GebruikerSN
  Bijdrager
  #10465312 Quote

  Goed om te weten dat dat verstoppen een fabeltje is!

  #10527607 Quote

  Amym,

  Wat een goede tip. Vanaf welke leeftijd ben je hiermee begonnen bij jullie kindje?

   

  read more image Lees ook: Alles over doorslapen

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct