Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Reflux Door Welke Voeding

  • Auteur
    Berichten

  • MissT
    Bijdrager
    #10568242

    Mijn dochter is 4 maanden en heeft nog steeds last van extreme reflux. Sinds een paar dagen maakt ze ook bromgeluiden als er iets omhoog komt of vastzit. Hebben jullie babies er last van? Krijgen ze borstvoeding of kunstvoeding?

    Hoe kan je je eigen voeding nog meer aanpassen zodat baby minder last heeft van reflux? We lopen er al 4 maanden mee en ben ook eerder begonnen met eerste hapjes zodat melk niet zo snel boven komt. Toch zijn er dagen dat haar reflux veel erger lijkt en haar slaap verstoort.


    Momofson
    Bijdrager
    #10568259 Quote

    Wat vervelend voor jullie kleintje en ook voor jullie natuurlijk. Wij zijn rond de 8/9 wkn begonnen met nutrilon AR (dat is gemengd met johannesbroodpitmeel) en dat gecombineerd met normale nutrilon. Dat heeft heel erg geholpen en nu we ook vaste voeding geven heeft onze zoon er nauwelijks nog last van (hij is nu bijna 8 maanden en begonnen met 4 maanden met oefenhapjes). Daarnaast is hij een buikslaper en de druk op zijn buikje helpt ook tegen de reflux, maar niet iedereen voelt zich prettig bij het buikslapen. Hopelijk is t snel minder en gaat t beter met jullie kleintje!


    Momofson
    Bijdrager
    #10568261 Quote

    Ps ik gaf eerst borstvoeding (tot 4 weken en toen was ik er klaar mee..) maar denk niet dat dit ermee te maken heeft/had. Vriendin van mij haar zoontje had het ook heel erg en zij heeft nooit borstvoeding gegeven.

    #10568263 Quote

    Mijn dochter heeft ook ontzettend veel gespuugd, voeding indikken met johannesbroodpitmeel hielp om de ergste randjes eraf te halen. Inmiddels 8 maanden en het gaat nu steeds beter, maar ze spuugt nog steeds wel.

    #10568300 Quote

    Ben je al bij een dokter geweest? Wij kregen Johannes brood pitmeel voor geschreven. Al kreeg hij daar door weer obstipatie. 

    Maar ga vooral niet zelf teveel proberen en vraag hulp van een professional 


    Pimpelmeesje
    Bijdrager
    #10568485 Quote

    Ik gebruik nutrilon AR + nutriton (voorgekookt johannesbroodpitmeel). Beide in overleg met consultatiebureau. Daarnaast krijgt dochter nexium via de kinderarts. Kinderarts adviseerde eveneens om johannesbroodpitmeel te gebruiken om de voeding in te dikken.

    Daarnaast na een flesje 30 min rechtop houden zodat voeding zakt. 

    Als je borstvoeding geeft kun je die ook indikken met johannesbroodpitmeel/nutriton. Ik weet niet wat je bedoelt met ‘eigen voeding’?

    Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar

    Essil
    Bijdrager
    #10568501 Quote

    Krampjespul helpt. Ingedikte melk werd geweigerd door mijn dochter. 

    De eerste 9 maanden is de maag nog niet afgesloten aan de bovenkant, dus een beetje reflux is normaal.

    Bij borstvoeding werd het bij mij erger van kool, rauwe ui, tosti ( de kinderarts dacht omdat het gebakken was, ik dacht zelf aan de gesmolten kaas, dat zal ik wel nooit zeker weten) en Radler 0,0 (waarvan ik eerst dacht dat het een veilig alternatief voor cola was🤔)


    Essil
    Bijdrager
    #10568502 Quote

    Maar als je je erge zorgen maakt, kan de kinderarts testen of het pathetisch reflux is. Als dat het geval is kunnen er maagzuur remmers voorgeschreven worden.

    En eventueel kunnen er bloedtesten gedaan worden voor allergieën en intolerantie.

    Onderzoek dat verder gaat dan een paar bloedtesten doen ze pas als het echt mis dreigt te gaan of het kind wat ouder is.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct