Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Reflux En Krampen

 • Auteur
  Berichten

 • Lizzyy
  Bijdrager
  #10538434

  Onze kleine man heeft last van reflux en hevige krampen. 
  we gebruiken johannesbroodpitmeel en daardoor spuugt hij niet meer , maar is nog steeds gespannen , kan zich ook wel ontspannen maar doet meer overstrekken. Krimpt in elkaar van buikkrampen en je hoort hem weer weg slikken. Huilt na elke voeding ook en ligt het meest bij ons, slaapt weinig zelf . 
  nu 4 maanden.

  vandaag kinderarts geweest. Of het is afwachten tot hij er overheen groeit of we konden pepti proberen. Is voor koemelk maar sommige kinderen met reflux /krampjes/ hebben hier baat bij. Iemand ervaring of tips?


  JanuariMama
  Bijdrager
  #10538437 Quote

  Lastig soms hè.. Soortgelijke ervaring, waarbij de Pepti werd gegeven op verdenking van KMA, maar zeker hielp bij de refluxklachten. Na een kleine 2 maanden weer kunnen afbouwen, omdat het maagklepje beter gaat sluiten als ze ouder worden, plus je vaste voeding gaat opbouwen (wat tevens wel weer voor wat krampjes zorgde, maar dat was te overzien en te sturen)

  #10538445 Quote

  Heb je infacol geprobeerd?


  Moedervantwee
  Bijdrager
  #10538465 Quote

  Ik kan accupressuur aanraden! Je kunt hiervoor naar een accupuncturist. Die kan je massagepunten leren (hoeft dus zeker niet te prikken als je dat niet ziet zitten).

  #10538512 Quote

  Herkenbaar! Onze dochter had dit ook. Wij hebben uiteindelijk nexium gekregen tegen de verborgen reflux en dit in combinatie met Johannes broodpitmeel werkte heel goed. Geef niet te veel jbpm aangezien teveel ook weer voor darmkrampen kan zorgen, een half schepje per 180cc was bij ons meer dan voldoende. Na dat het een paar weekjes goed ging leek ze er toch weer last van te hebben. Op aanraden van het CB hebben we pepti geprobeerd en alle klachten verdwenen, we hadden ineens een heel ander kindje. In het ziekenhuis nog een provocatie test gedaan wegens koemelk allergie en dit bleek helaas positief.

  Je zou ook eens een osteopaat kunnen bezoeken, dit hielp ook heel erg bij onze dochter. 

   

   

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen