Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Reflux help

 • Auteur
  Berichten

 • KleinePuk
  Bijdrager
  #10081705

  Hoi hoi, 

  Mijn zoontje heeft reflux. We zijn bij de ka geweest en die wil geen medicatie om het simpele feit dat hij zo jong is en hij goed groeit. Ben ik het mee eens. We kregen tips en die hebben we toegepast. Bedje schuin, rechtop bij voeding, goed boeren, Johannesbroodpitmeel. Maaarrr… Het gaat nog steeds niet goed. 

  De Johannesbroodpitmeel helpt goed tegen het spugen. Al het andere dus het hikken, kokhalzen, pijnlijke gezichten, overstrekken, enorm veel slikken en vooral veel huilen. Snachts gaat goed, maar overdag is echt een drama. Hij is nu 7 weken en slaapt overdag maar rond de 2 a 3 uur en omdat hij of van de pijn niet in slaap komt, of omdat hij de hik heeft en het omhoog komt. De hik gebeurt soms wel 5x op een dag! 

  Ik weet het niet meer, hij heeft volgens mij best veel pijn en ik heb het gevoel dat het er allemaal niet beter van wordt. Zijn er ouders met ervaring hiermee? 

   


  HeyHallo
  Bijdrager
  #10081708 Quote

  Heeft hij alleen last van reflux of misschien ook krampjes? Gezien het overstrekken, pijnlijke gezichten, huilen etc


  KleinePuk
  Bijdrager
  #10081714 Quote

  Misschien is het een combi van. Maar dat overstrekken, huilen, pijnlijke gezichten zijn ook kenmerken van reflux als de maaginhoud weer naar boven komt en hij het weg moet slikken. 


  Mommyivank
  Bijdrager
  #10081726 Quote

  Mijn dochter is 8 weken en heeft ook reflux! Overdag baker ik haar in in een grote hydrofieldoek. Op die manier beweegt ze tijdens het slapen ook veel minder en slaapt ze veel beter. Het helpt haar enorm. Ook geef ik infacol tegen de krampjes omdat ik ook vermoede dat het een combi was van. Nu de jbpm en infacol samen met het inbakeren werkt dat super. 

  Hoeveel flessen geef je je kindje? Het cb zei tegen mij ja ga maar naar minder flessen en meer erin omdat ze de nacht doorslaapt sinds kort. 3 dagen later gelijk weer drama. Nu krijgt ze 6 flesjes overdag met 100 ml volgens het cb te weinig maar ze groeit goed en is tevreden. 

  Kleine beetjes voeding in combinatie met alles wat jij al opnoemde zoals bedje omhoog, goed boeren, rechtop houden na voeding enz doe je super! Gaat het echt met een paar weken niet beter gewoon weer terug naar de KA jij kent je kind het beste en als de kleine pijn heeft moeten ze je gewoon helpen. Mijn HA heeft gezegd dat als ik vind dat ze te veel pijn krijgt van de reflux dat ik gewoon medicijnen krijg. Ons meisje heeft alleen nog vreselijk vaak de hik. Verder gaat het nu goed gelukkig! 

  Succes! 


  Kim Beaujean
  Bijdrager
  #10081760 Quote

  Onze dochter had ook reflux. We hebben een tijdje ranitidine gehad maar dit hielp niet echt. Daarna doorverwezen naar de KA en daar om de neocate voeding gevraagd. Daar deden ze in eerste instantie wat moeilijk over. Eindelijk zelf hiermee begonnen (zelf besteld) en gelijk een wereld van verschil. Dit 3 maanden aangehouden en nu met 6 maanden weer terug op de gewone voeding en geen klachten meer. Ons heeft de neocate voeding erg geholpen, het is het probeeen waard!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct