Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Reflux Osteopaat Radeloos

 • Auteur
  Berichten

 • Jillm
  Bijdrager
  #10470205

  Goedemorgen Sinds 8 weken trotse mem en ouders van onze 2e zoon. Vanaf de geboorte geeft hij heel veel over. Heeft veel de hik en is de hele dag aan het weg slokken of kokhalzen. Meteen na de voeding spuugt hij enorm maar ook na 2 tot 3 u. Zichtbaar pijn zo sneu voor hem. Groeit wel goed en cb geeft weinig informatie verder, vervelend maar er geven allemaal wel eens over. Nu is mij vertrouwen sowieso niet echt groot met het cb nav de eerste zoon. Daarop contact gezocht met osteopaat en gisteren eerste behandeling gehad. Kon gelukkig snel terecht. Maar gisteren en vandaag hele slabbetjes vol en kleding zeiknat. Bedje staat omhoog, hou hem half uur omhoog minimaal en krijgt borstvoeding. Vanaf 5u tot smiddags alleen met beide kinderen en onze oudste zoon van 3 doet het super alleen die wil logischerwijs ook aandacht. Daarop ook al een draagzak aangeschaft en consult hiervoor gehad. Alleen wil dan onze zoon van 8 weken alleen maar drinken en herhaalt zich t cirkeltje. Ik weet het niet goed meer. Iemand nog tips of ideeën.

  #10470210 Quote

  Heeft je baby last van het spugen? Huilt of krijst hij tijdens het drinken en spugen? Want zolang hij groeit en hij er geen last van heeft is dat spugen echt geen probleem. Het klepje van de slokdarm naar de maag is nog niet gesloten. Dat is doorgaans pas met het jaar. Vandaar dat baby’s vaak veel terug geven. de een meer dan de ander. 

  Je baby in een draagdoek is een goede oplossing om deze periode door te komen. Dan heb je toch je handen vrij om met je peuter bezig te zijn. Vergeet niet. Dit is allemaal maar van korte duur. Over een tijdje kun je je baby steeds vaker weg leggen voor een slaapje en zal het spugen ook minder worden. 

  Wat je nog zou kunnen proberen is om vaker wat kleine beetjes te laten drinken. Misschien dat dit nog iets helpt.


  MamaE
  Bijdrager
  #10470214 Quote

  hey wat vervelend!

  Aangezien je borstvoeding geeft zou je ook eens een lactatiekundige kunnen inschakelen. 
  Onze dochter spuugde ook veel en dat kwam door een hele sterke toeschietreflex, ze kreeg simpelweg te veel en vooral te snel melk binnen tijdens het drinken. Wij hebben een lactatiekundige laten komen en hebben daar enorm veel aan gehad, simpele trucs als een andere voedingshouding, eerste druk even met de hand afkolven en nog een paar tips hebben hier een enorm verschil gemaakt. 

  Succes en sterkte!


  Mamamaart
  Bijdrager
  #10470216 Quote

  Onze dochter is 4,5 maand en heeft ook heel veel problemen gehad met veel spugen, dachten aan kma, allergietest gehad, ze gebruikt sinds april jhbpm en dat gaat iets beter, vorige week zei de kinderarts dat het echt nog wel even kan duren. Het word nu wel steeds minder maar gisteren heeft ze wel weer veel gespuugd. Wij hebben ook van alles geprobeerd, langer omhoog houden, bedje hoog maar niks hielp. Het heeft echt tijd nodig.

  #10470265 Quote

  Het klinkt wel echt als reflux. Dik je al in met jbpm? Nutrilon Onneo met jbpm hiel bij ons icm alles wat je al doet wel wat. Uiteindelijk aan de nexium gemoeten, het was echt geen doen meer. Dat ging iets beter maar nog niet top. Veel moeten bellen met de kinderartsen, guisarts, cb. Elke keer opnieuw verbaal doen en niet gehoord worden dus je moet je er echt in vastbijten (dot hoor ik bij iedereen).

  Uiteindelijk in overleg met cb op koemelkvrije melk overgestapt vamaf 6 maanden en vanaf 7 maanden zoiets nagenoeg niet meer gespuugd. 

  Misschien kun je het boek “baby reflux” aanschaffen hier hebben wij ontzettend veel aan gehad. Om het onderscheid te maken tussn gewoon babyleed en reflux maar later dus ook om te weten waar we het over hadden en niet afgescheept tw worden..

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct