Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Refluxziekte

 • Auteur
  Berichten

 • RobinLiam
  Bijdrager
  #10530076

  Goedenavond,

  Zijn er hier meerdere ouders die een kindje hebben met refluxziekte? Wij zijn ten einde raad. Ons zoontje heeft dit helaas. We lopen al bij het de kinderkliniek, maar niks lijkt te helpen.

  Wat we al hebben geprobeerd:
  – voeding indikken met Johannes broodpitmeel
  – koemelk allergie is uitgesloten
  – maagzuur remmers

  Iemand ervaringen of tips?


  Marrrr
  Bijdrager
  #10530092 Quote

  Niet wat je wilt horen misschien, iedereen zei tegen ons: de tijd lost het op. En ja.. terugkijkend kan ik zeggen dat de tijd het heeft opgelost. Peuter heeft nu alleen nog last van spugen als hij oververmoeid is, vruchtensap drinkt of een ziekte onder de leden heeft.
  Voeding indikken, maagzuurremmers, veel rechtop houden, veel in de draagzak, niet in de kinderwagenbak, in de box half zittend tegen het voedingskussen… maar het ging iets beter toen de groentehapjes en het brood de flesvoeding wat over gingen nemen, en rond 1 jaar konden we maagzuurremmers langzaam afbouwen

  Sterkte! Wat is het heftig voor jullie. Ik weet zeker dat jullie het goed doen! Het gaat over! Hoop dat jullie snel een oplossing vinden, of de kracht vinden om vol te houden!

  De huisarts zei tegen ons: je dochter onthoud niet dat ze pijn heeft gehad, maar ze weet later wel dat jullie er altijd voor haar waren als ze je nodig had


  Momofson
  Bijdrager
  #10530093 Quote

  Wij hebben zoon van 12.5 week ook met reflux, maar dan de verborgen variant, ik wilde niet aan maagzuurremmers beginnen omdat niet bewezen is dat het werkt. Onze zoon groeit en ontwikkelt zich goed en daardoor doen ze er niks aan. Deze week begonnen met slapen op z’n buik en dat helpt iets icm jbpm, maar ook wij zijn nog steeds zoekende.. hopelijk zijn er meer mensen met tips!


  Mootje
  Bijdrager
  #10530099 Quote

  Misschien kun je eens naar een osteopaat. Daar worden vaak baby’s behandeld met (verborgen) reflux. Het kan in ieder geval geen kwaad.


  RomyVM
  Bijdrager
  #10530101 Quote

  JA!! Onze dochter had refluxziekte. Ondertussen is ze al 2.5 jaar. We hebben vreselijk getobt…

  Het spugen begon pas toen ze 3 maanden oud was. Daarom zei de huisarts en het CB: dit kan onmogelijk reflux zijn want ze is ‘al’ 3 maanden. Maar het spugen bleef, en zeer extreem. Ze dronk op den duur max 30cc per flesje en dat spuugde ze dan weer allemaal uit. Ze had honger, bleef elk uur om eten vragen maar niks bleef erin. Ze huilde uren, spuugde bloed mee (slokdarm kapot), em spuugde ook in de nacht ELK UUR haar bed onder. We konden 6x per nacht het bed verschonen. En ze stikte er dan ook nog half in. We waren radeloos, ze sliep niet en wij ook NIET. Wekenlang hebben we geleefd op serieus 3 uur slaap per nacht (en we hadden nog een dreumes in huis dus bijslapen overdag was onmogelijk)
  Het CB zei: als ze 400cc per 24 uur drinkt is dit voldoende. Al snel redde ze dit niet meer, maar toen zeiden ze: o, 200cc is ook voldoende hoor. Bizar!!!

  Het CB bleef ontkennen dat er iets aan de hand was. Pas toen ik haar ging laten wegen en mezelf opdrong, zagen ze dat ze 800gram was afgevallen in een paar weken tijd. Dat was veeeeel te veel natuurlijk. Ineens gingen de alarmbellen rinkelen en konden we met spoed naar de kinderarts.

  De kinderarts zag het direct: refluxziekte. Onze dochter was ondertussen 5.5 maand oud. Ruim 2 maanden hadden we vreselijk getobt. In die 2 maanden trouwens 3x bij de SEH geweest omdat ze wegviel, of uuuuren bleef huilen ofzo. Maar steeds was ze net niet ziek genoeg om opgenomen te worden en konden we weer naar huis.

  De kinderarts stond versteld, hij zag nooit kinderen die al 5.5 maand waren en vond het heeeeel slecht van het CB dat ze zo laks waren.
  We kregen via de kinderarts speciale voeding uit België: Nestlé NAN A.R.
  Prijzige voeding, €25 per pot dacht ik. Werd niks van vergoed. Maar deze voeding is ons redmiddel geweest!
  Ze dronk weer!!! Ze spuugde niet meer. Ze kwam weer aan. Ze was weer blij. Na al die maanden!! We moesten haar ook op de zij voeden. Maar echt, vooral deze voeding was Fantastisch. De voeding is op basis van aardappelenzetmeel en dat is blijkbaar een enorm verschil met broodzetmeel. Aardappelenzetmeel werkt voor refluxkindjes.

  Het gekke is dat deze voeding in Nederland niet te koop is, en dat het dus niet vergoed wordt (terwijl bijvoorbeeld koemelkallergie voeding volledig vergoed wordt, belachelijk) maar het was ons elke cent waard. Misschien kun je eens een pot bestellen en proberen, deze voeding heeft echt heeeeel veel voor ons betekent en we zijn de kinderarts eeuwig dankbaar. !

  Sterkte ! Refluxziekte wordt onderschat, het is zooooveel pittiger dan gewone reflux. Van refluxziekte worden kindjes doodziek. Onze dochter heeft echt een paar keer op het randje gelegen, ik was op den duur echt bang dat we haar op een nacht zouden verliezen..

  Lees ook: De meest voorkomende babykwaaltjes

  RobinLiam
  Bijdrager
  #10530117 Quote

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct