Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Regeldag 4 weken

 • Auteur
  Berichten

 • Famke87
  Bijdrager
  #10417375

  Vraag alleen even om herkenning te zoeken, want erg onzeker. Zoontje van 4 weken en 2 dagen komt sinds vannacht om de anderhalf uur voor borstvoeding. Drinkt dan echt bij beide borsten goed, hoor het slokken en niet alleen zuigen. Rond deze periode een regeldag? Wordt erg onzeker omdat de borstvoeding wat wisselend gaat (lees: vorige week overproductie, paar dagen daarna leken borsten ‘leeg’ en paar dagen daarna weer stuwing en beginnende borstontsteking)

  Heb even behoefte aan verhalen van anderen


  GebruikerSN
  Bijdrager
  #10417427 Quote

  Klinkt inderdaad als een regeldag, in het begin is het wel normaal dat je productie op en af loopt. Niet te snel ingrijpen, ik werd er toen ook onzeker van en ging extra kolven (op verkeerd advies). Beter je kindje de vrijheid geven te komen wanneer het wil en de natuur regelt het (meestal) prachtig vanzelf!


  MamaEvanI
  Bijdrager
  #10417481 Quote

  Heel herkenbaar rond die periode, heb ik ook gehad (meerdere keren: rond 10 dagen, 5 weken en een aantal weken later nogmaals). Ook ik werd er heel onzeker van, eerst te veel productie, dan te weinig productie (dacht ik) maar uiteindelijk was dat nergens voor nodig: je borsten zijn nooit helemaal leeg en dit is jouw kindje die het allemaal aan het regelen is met jouw lijf, supermooi hoe dat allemaal werk!. Overproductie, stuwing en borstontsteking is wel heel vervelend (heb ik in mn kraamweek gehad) maar ik had een hele alerte kraamhulp die meteen een lactatiekundige heeft ingeschakeld. Dat zou ook mijn tip zijn: een lactatiekundige (via je verloskundige? borstvoedingslijn?) kan je hele fijne tips geven (blokvoeden, borsten resetten etc, ik ga je niet vertellen wat je precies moet doen want ik ben geen specialist en elke situatie is anders), bij mij is er zelfs iemand langs geweest om met me mee te kijken. Ik durf wel te zeggen dat die tips en geruststelling ervoor hebben gezorgd dat ik door heb gezet en nu nog steeds borstvoeding geef (mijn dochter is nu 5 maanden). 

  Dat ‘clusteren’ wat je kleintje nu doet is heel vermoeiend, maar laat het lekker toe. Neem je kindje bij je en leg aan als de behoefte er is. Ik ben lekker op bed gaan liggen en ben ondertussen films gaan kijken, mijn dochter naast me en kon aanhappen wanneer ze behoefte had. Zo was het voor mij vol te houden. 

  Zodra alles weer in balans is is het zo fijn om te kunnen doen voor je kleintje! Succes!


  Famke87
  Bijdrager
  #10417657 Quote

  Dank voor jullie reacties.

  Ik heb nu inderdaad een lactatiekundige ingeschakeld. Het blijft wel even pittig, maar hoop dat het binnen een paar weken wat meer ‘gereguleerd’ is. Ik weet dat het niet gek is wat ik meemaak, maar als je er middenin zit, vliegt het me nog weleens aan 😉

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct