Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Regelen Zwangerschapsverlof Wat Als Je Te Laat Bent

 • Auteur
  Berichten

 • PM
  Bijdrager
  #10392521

  Hallo,

  Ik heb even een vraag.

  Wat gebeurd er als je zwangerschapsverlof op je werk niet op tijd geregeld is? Ze weten wel ongeveer wanneer ik met verlof ga/wil en binnen het bedrijf is/wordt het geregeld maar het is nog niet aangevraagd bij het uwv.

  Het bedrijf is nu (zoals zoveel bedrijven) tijdelijk gesloten. Ook kampen we met een grote systeemstoring. Mijn werkgever wil het gesprek aan gaan/mijn verlof daadwerkelijk regelen als de systemen het weer doen. Dit brengt 2 problemen met zich mee. 1. We zijn nu überhaupt (tot minstens 19 januari maar misschien langer) gesloten waardoor er niemand is en 2. Het is nog onbekend op welk termijn de systemen het weer doen (ik weet ook niet of ze daar nu mee bezig zijn of dat dat pas weer doorgang kan vinden als we open zijn). 

  Mochten we op 20 januari open gaan is het nog 7 a 8 weken tot mijn verlof (6 of 5 weken van tevoren). Ik las op de site van het uwv dat het 3 weken voor aanvang van het verlof door mijn werkgever geregeld moet zijn.

  Nu ben ik dus bang dat het steeds uitgesteld wordt en niet geregeld is. Ik ga er steeds achter aan maar ben bang dat de consequenties dan toch voor mij zijn (bijv. Geen loon)

  Kan iemand mij helpen want ik zie wel op de site van het uwv dat het dus 3 weken van te voren gereld moet zijn maar niet wat anders de consequenties (kunnen) zijn.

  Bedankt alvast

  #10392523 Quote

  Wat vervelend dat het bedrijf zo laks is. Maar voor jou zal het geen gevolgen hebben. Jouw loon wordt gewoon doorbetaald via jouw werk. Jouw werkgever krijgt via het uwv de vergoeding voor jouw verlof. Dus als zij te laat zijn is dat aan hen.


  Lewis
  Bijdrager
  #10392540 Quote

  Ik heb de aanvraag zelf gedaan. Management assistent. Maar 1e keer ooit dat het bedrijf met een zwangerschap te maken heeft. Het was niet moeilijk. 

  Je moet het tussen 4 weken en uiterlijk 2 weken vooraf aanvragen. Dus alles loopt nog goed. 


  Lewis
  Bijdrager
  #10392541 Quote

  Leidinggevende moest wel tekenen hoor. Maar dat was zo voor elkaar. Zorg anders dat je in ieder geval per mail oid doorgeeft aan je werkgever welke datum je met verlof wilt. Dan is het verder echt aan hen en heb jij aan je plicht voldaan. Jij blijft inderdaad je normale salarisbetalingen ontvangen en de werkgever ontvangt de uitkering ter compensatie. Je moet wel een zwangerschapsverklaring overleggen, de verloskundige kan die geven. 


  Lewis
  Bijdrager
  #10392543 Quote

  X


  PM
  Bijdrager
  #10392545 Quote

  Oke, dank jullie wel voor jullie reacties.

  Is toch een geruststelling dat er verder geen consequenties voor mij aan zitten.

  Ik ga nog een paar keer zeggen dat het geregeld moet worden en anders even met de vk of het uwv overleggen.

  Bedankt!

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  PM
  Bijdrager
  #10392547 Quote

  Zorg anders dat je in ieder geval per mail oid doorgeeft aan je werkgever welke datum je met verlof wilt. Dan is het verder echt aan hen en heb jij aan je plicht voldaan. Jij blijft inderdaad je normale salarisbetalingen ontvangen en de werkgever ontvangt de uitkering ter compensatie. Je moet wel een zwangerschapsverklaring overleggen, de verloskundige kan die geven.

  De zwangerschapsverklaring heb ik ze eind november al gegeven.

  Goede tip van de mail, heb ik inderdaad een bewijs van het doorgeven. 


  SteefEef
  Bijdrager
  #10392577 Quote

  Kan jouw werkgever het niet alvast aan het uwv doorgeven? Via de werkgevers portal van het uwv, iemand moet daar toegang tot hebben, kan je het al indienen.

  Dat is wat ik zelf ook wel eens doe voor medewerkers

  Dan is het in ieder geval bij het uwv bekend en komt het later wel in jullie systemen.

  #10392650 Quote

  Ik zou de data etc van je verlof zeker ook op de mail zetten, want dan heb je ook ‘bewijs’ van de afspraken. Je kan zoiets schrijven als ‘zoals we mondeling hebben afgesproken ga ik dan op verlof’.

  het is verder aan het bedrijf om het te regelen. Wel vervelend hoor dat het allemaal zo kort dag moet. Maar laat het verder maar los want meer kan je niet doen.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct