Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Reportage nip-test

 • Auteur
  Berichten
 • #10062997

  Hallo moeders en aanstaande moeders!

  Ik ben Jet, studeer journalistiek en maak een reportage over de nip-test. Nu blijkt dat wanneer er uit de test komt dat je kindje niet helemaal gezond is, de verdere informatievoorziening door dokters en specialisten nogal gering is.
  Zo krijg je bijvoorbeeld vaak alleen een foldertje over kinderen met het syndroom van Down maar word je niet snel doorgestuurd naar bijvoorbeeld stichting Downsyndroom, waar je eigenlijk pas echt goed een idee krijgt hoe het is om een kindje met een beperking te hebben.

  Dat mensen wel weten hoe dit is, is belangrijk om een juiste en weloverwogen keuze te kunnen maken tussen abortus of de zwangerschap doorzetten. Nu ben ik op zoek naar een moeder die een negatieve uitslag van de nip-test heeft gekregen die ik zou mogen interviewen over de beslissing die zij (en echtgenoot) gemaakt heeft en op welke manier de voorlichting van specialisten hier een rol bij heeft gespeeld. Dit zou, als anders niet mogelijk is, anoniem kunnen.

  Ben jij iemand die aan deze punten voldoet en ben je bereid hier aan mee te werken, laat dan een reactie hieronder achter!

  Alvast heel erg bedankt.

  Met vriendelijke groet,

  Jet van Dijk

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct