Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Restweefsel na miskraam, wel of geen eisprong

 • Auteur
  Berichten
 • #10335131

  Ongeveer 1 1/2 week geleden is mijn miskraam opgewekt met pillen. Vandaag ben ik terug geweest naar het ziekenhuis en zat er nog rest weefsel van 1,5 cm.

  Nu moet ik drie weken wachten en hopen dat mijn lichaam dit zelf op gaat lossen. De gynaecoloog gaf aan dat het wellicht mee kan komen met een volgende menstruatie. Maar wat ik niet helemaal begrijp is het volgende: voor een menstruatie is toch een eisprong nodig? Mijn lichaam gaat toch geen eisprong hebben als er nog rest weefsel in mijn baarmoeder zit?

  Ik weet natuurlijk niet hoe het precies zit maar het lijkt me niet helemaal de bedoeling dat je zwanger kunnen raken terwijl er nog rest weefsel zit? Allemaal vragen die ik eigenlijk had moeten stellen maar vergeten ben!

   

  Is er iemand die het zelfde heeft meegemaakt en wat raad heeft? In principe wilden we gelijk door voor een volgende zwangerschap maar ik vraag me af of ik daar wel verstandig aan doe!

   

  Groetjes!


  Juliaa
  Bijdrager
  #10335209 Quote

  Hoi, zit een beetje in hetzelfde schuitje. Hier mijn verhaal misschien heb je er iets aan.

  Heb 10 juni de pillen genomen om mn miskraam op te wekken. Vorige week een echo, maar was nog niet schoon. Toen heeft de gyn met een eendenbek gekeken en nog van alles weggehaald wat bij mn baarmoedermond zat.

  Vanmiddag weer controle gehad en er zit ook nog iets van rond de 1,5 x 3cm. Het advies was afwachten tot mn menstruatie. Op mn ene eierstok waren al eitjes en follikels te zien. Dat was de reden dat ik dit advies kreeg. Hoelang het nu ongeveer duurt tot mn menstruatie kon ze niet zeggen. En ik kan het zelf niet testen mbv ovulatietesten, want maandag had ik nog steeds een positieve zwangerschapstest.

  Tot aan de menstruatie mogen we geen gemeenschap hebben. Ik heb hier naar gevraagd. Heb ook nog wat last van bloedverlies. Ik moet echt de menstruatie afwachten en daarna mogen we opnieuw proberen. Krijg geen echo meer. 

   

   

  #10335242 Quote

  Bedankt voor je reactie. Dit lijkt inderdaad wel een beetje op mijn situatie.

  Mijn gynaecoloog heeft juist weer helemaal niets gezegd qua gemeenschap hebben etc. Maar ik heb inderdaad ook nog steeds (heel licht) bloedverlies.

  Het klinkt wel logisch om eerst alles weer op de rit te krijgen voordat je weer gaat proberen echter hoor ik soms wisselende verhalen en dat maakt het wat verwarrend.

  Maar goed om te horen dat er bij jou wel weer activiteit is qua cyclus ook al heb je restweefsel! Ik hoop dat dit bij mij ook het geval gaat zijn, mijn ovulatie testen knallen momenteel zo hard, die zijn totaal niet betrouwbaar hahaha.

  Hopelijk geen curretage voor ons allebei.

   


  Juliaa
  Bijdrager
  #10335257 Quote

  Ik las ergens dat je vanwege gevaar op infecties ook in het begin geen gemeenschap mag hebben. Ik meen 2 weken ongeveer, maar ik wilde duidelijkheid dus heb het gevraagd en ze zei echt dat we het beste ermee kunnen wachten tot na de menstruatie. Als ik niks gevraagd had dan wist ik het ook niet haha.

  Ben zo benieuwd wanneer ik dan die menstruatie kan verwachten, maar dat kon ze niet zeggen. En online kan ik ook geen gemiddelde oid vinden na een echo met eitjes.

  Maar hebben ze bij jou niet naar je eierstokken gekeken? Je hebt in ieder geval de richtlijn van 3 weken. 

   

  #10335283 Quote

  Ja!! Die heb ik gehad. Ik had ongeveer hetzelfde restweefsel en gaf ze ook aan dat die met een menstruatie wel er uit zou komen.

  Ik ben 6 weken na het opwekken van demiskraam weer ongesteld geraakt. Tot die 6 weken had ik het gevoel dat er ook nog steeds wat zat omdat mn slijm nog niet doorzichtig was. Na mn menstruatie had ik dat nog steeds.

  Maar 3 dagen na mn menstruatie ging ik naar de toilet en toen kwam het weefsel eruit, hierna was ook mijn slijm weer doorzichtig, dus weet zeker dat dat het was. 

  Wij hebben tot die tijd geen gemeenschap gehad ivm infectiegevaar. Wacht tot je slijm doorzichtig is.

  Hierna was ik direct weer zwanger en die zwangerschap is goed verlopen 

  #10335356 Quote

  Super bedankt voor de reacties, hier kan ik wel wat mee! 

  Er is inderdaad niet naar mijn eierstokken gekeken. Achteraf een beetje gek, maar op dat moment was ik meer bezig met het restweefsel haha. 

   

  Ik hoop dat het inderdaad allemaal vanzelf zal gaan. Als ik over 3 weken terug kom en er zit nog weefsel dan moest ik wel een curretage zei ze, maar als ik dit zo lees kan ik net zo goed even iets langer wachten en dan is dat misschien helemaal wel niet nodig!

  Even afwachten in ieder geval, maar goed om te horen dat je lichaam wel degelijk weer een eisprong maakt ook al zit er nog wat weefsel. 

   

  Lees ook: Zwanger worden na een miskraam
  #10335612 Quote

  Ik had daarna weer controle en toen zei ze dat ik inderdaad helemaal schoon was. Ook heeft ze naar eierstokken gekeken. En het aankomende eitje zou ongeveer over 2 dagen springen! Die was weer raak!

  Dus even geduld,dan weetje zeker dat je schoon bent. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct