Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Revalidatie na keizersnee

 • Auteur
  Berichten

 • gebruiker334529
  Bijdrager
  #5660938

  Hay mama’s, Ik ben 4 weken geleden bevallen middels een keizersnede na eerst nog 22 uur buik-en rugweeën te hebben gehad. Op dag 3 mocht ik al naar huis, zonder medicijnen. Eenmaal thuis goed last gehad en toch diclofenac gekregen, met ijzertabletten omdat ik 1,5 liter bloed was verloren. Op dag 5 voelde ik me een beetje levend worden en kon ik in ieder geval zelf douchen (wel met een kruk en hulp met afdrogen). Op dag 6 voedselvergiftiging gehad door de medicijnen, voelde echt alsof ik werd teruggefloten. Op dag 7 alleen uit bed gekomen om te plassen en verder niks. Ik kon niet eens onze zoon uit bedje halen. Ik voelde me vreselijk.

  Inmiddels nu 3 weken, 2 blaasontstekingen, een baarmoederinfectie (heb nog antibiotica hiervoor) een bijna borstontsteking en spruw verder, en kan ik me weer redelijk rondbewegen. Ik sjouw niet, maar doe wel de was in en uit de machine (manlief tilt het van overloop naar zolder en op bed voor mij om te vouwen) en loop vaak een rondje door de stad om even uit huis te zijn.

  Naast alle lichamelijke ongemakken kamp ik ook met een aankomende postnatale depressie. Ik blijf onder controle van de huisarts en praat met een praktijkondersteuner. Verder moet ik zorgen voor regelmatige oppas zodat ik tijd heb voor mezelf. Mijn man werkt in de horeca en is meestal erg laat thuis waardoor ik veel alleen ben.

  Dit was mijn verhaal, maar ik heb sinds 2 dagen last van (ik denk ) het onderhuidse litteken en een gevoelige buik. Het buitenste litteken heelt geweldig en doet geen pijn meer. Soms voel ik ook iets trekken bij mijn liezen en steekt het soms een beetje. Komt dit iemand bekend voor? Ik heb ook best erge striae, kan dit ook pijn klachten geven? De kleine is trouwens al bijna 5 kilo en met de maxi cosi natuurlijk nog zwaarder. Mag ik dit wel tillen?

  Hoor graag hoe anderen zijn gerevalideerd na een keizersnede. Ik wist dat een keizersnede ingrijpend was maar zo erg had ik niet verwacht! Dit klinkt allemaal extreem negatief maar ik ben heel blij dat de kleine het zo goed doet en probeer echt te genieten van deze tijd en ondanks alles heb ik wel echt het vertrouwen dat alles goed komt hoor 🙂

  #5661011 Quote

  Hoi,

  Ik heb dik 8 jaar geleden ook een keizersnede gehad,  en bij mij liep het herstel wonderbaarlijke vlot.

  Ik had op mijn buik 1 groot zebrapad en het hechten moet vast niet lastig geweest zijn.  Gewoon de striae weer op de goede plek leggen en hechten maar.

  Het tillen van je kleine krummel in de maxi cosie kun je wel doen,  maar doe het met beleid.  Bv niet van af de grond of achteruit de auto met maar 3 deuren.  Luister naar de lijf,  al begrijp ik met alle kwalen die je al gehad heb en nu tegen een postnatale depressie aanzitten, het niet makkelijk is.  Daarom als je het niet vertrouwd ga naar je huisarts. Die weet als het goed is van al je eerste kwalen en nu mogelijke depressie.  Die snapt als het goed is dat jij nu niet echt goed bent in het beslissen van dingen.  Legt het hem/haar voor en kijkt wat hij/zij zegt.  Succes met alles.

   


  annemarie35
  Bijdrager
  #5661028 Quote

  Hoi hoi

  Ik heb 6 maanden geleden een keizersnede gehad, ik ben iets te snel gaan wandelen en tillen etc en dan kom je jezelf goed tegen 😉

  Dit is mijn tweede keizersnede,  8,5 jaar geleden had ik mijn eerste, toen heb ik wel rustiger gedaan dus dat raad ik je aan!

  Inmiddels heb ik nergens last meer van, alleen een slappe hangende onderbuik maar goed dat was al 8,5 jr geleden ik heb dat geaccepteerd… wel heb ik nu op.bepaalde plekken geen gevoel meer in mijn buik en of het terugkomt is de vraag natuurlijk..

  Succes! En lekker genieten van je kindje

  Liefs

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct