Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Rijstebloem Met 3 Maanden

 • Auteur
  Berichten

 • Izzy
  Bijdrager
  #10186584

  Hoi,

  Wie heeft er ervaring met rijstebloem bij 3 maanden? Mijn zoontje slaapt al een maand door maar de laatste dagen wordt hij weer wakker voor voeding. Gisteren heeft hij om 21.00 zijn voeding gehad en om 02.00 werd hij krijsend wakker en niet stil te krijgen. We hebben van alles geprobeerd en uiteindelijk zei ik tegen mn man ik ga proberen of hij wat wilt drinken, nou meneer was binnen een seconde stil en dronk alles gulzig leeg. Zoals ik al aangaf speelt dit een paar dagen. Is het erg om nu al rijstebloem uit te proberen? Ik weet dat het advies 4M is, maar ik lees ook verhalen bij mensen die van t CB met 3/3,5 maand zijn begonnen. Wat zouden jullie doen, beginnen of niet? En ja ik weet dat hij er verstopt van kan raken/krampjes. Maar wil beginnen met 2 theelepels en kijken hoe dat gaat.

  #10186596 Quote

  Ik zou het niet doen. Is het mogelijk om hem overdag meer te laten drinken? Dat hielp hier en rijstebloem maakt hier ook geen verschil..


  StephW
  Bijdrager
  #10186603 Quote

  In mijn ervaring maakt die rijstebloem niks uit voor de slaap. Ze werd gewoon vroeg wakker snachts en had vervolgens megakramp van die stomme rijstebloem (ze was 4 mnd). Ik zou zeker geen rijstebloem aan een kindje van 3 maanden geven. De darmen zijn daar gewoon nog niet klaar voor en voor de slaap doet het niks. Mogelijk is de nacht ineens anders door een sprong/verkoudheid/tandjes. Maargoed ik ben dus geen fan van dat spul..


  Izzy
  Bijdrager
  #10186642 Quote

   

  @gebruiker

  Hij krijgt bv op verzoek en net voor t slapengaan laat ik hem ook drinken.

  @StephW 

  Jammer dat je een slechte ervaring ermee hebt. Hij heeft wel echt honger.

  #10186697 Quote

  Groeispurt?

  Ze zijn nog klein! Mijn kleintje sliep altijd door en kwam de afgelopen 3 weken gewoon weer om 4:00 voor een fles.. vannacht sliep hij ineens weer door.

  Ik zou nog niet teveel rommelen met de flessen en je erbij neerleggen!

  Doorslapen komt wel weer 🤗


  Niempje
  Bijdrager
  #10186732 Quote

  Ik zou ook geen rijstebloem gebruiken.
  Rond de 3 maanden heb je ook weer een leuke sprong, groeispurt en noem maar op.

  Zou er aan toe geven en hem lekker laten drinken. Zal het op dat moment nodig hebben anders drinkt hij niks. Rijstebloem gaat dat niet voor je oplossen.
  Heb het eens nagevraagd bij ons op het cb en daar zijn ze redelijk anti rijstebloem. Tuurlijk wordt er overal ander advies gegeven maar wat ze zeggen; zitten onnodige vetten in die opgeslagen worden in het lichaam maar niet worden gebruikt.

  Onze dochter is 6,5 maand en het is elke nacht nog steeds een verrassing wat ze dan weer gaat doen.
  Wordt ze niet wakker van dr poepluier om 4 uur snachts, dan is het wel omdat ze honger heeft, aandacht nodig heeft of ineens in haar slaap begint te huilen.

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Miesjeeee
  Bijdrager
  #10186762 Quote

  Cb zegt bij ons ook dat rijstebloem niks uit maakt voor de slaap. En zou het met 3 maanden ook zeker nog niet geven. 


  Izzy
  Bijdrager
  #10186770 Quote

  CB gebeld en zij liet het aan mij over, was een oudere mevrouw. Eerst zei ze dat t met 3M prima kon en toen keek ze op de computer en was de richtlijn 4M zei ze. Ik heb er wel bij gezegd dat vroeger 6/7 weken al goed was om te beginnen, zij had dat vroeger ook idd gedaan al zo vroeg.. Dus ze vond dat ik daar een punt had. Bedankt voor de reacties in ieder geval ik kijk het nog even aan en anders gewoon proberen.

  #10186939 Quote

  Maar voor een baby van 3 maanden is het nog heel gewoon om snachts wakker te worden voor een voeding. Alsjeblieft geen rijstebloem toevoegen en gewoon een voeding geven. Dat hij eerder doorsliep betekent niet dat hij dat voortaan blijft doen. Ga gewoon mee in de behoefte van de baby.

  Met bv krijgen ze alles binnen wat ze nodig hebben dus niets gaan toevoegen!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct