Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ritme baby

 • Auteur
  Berichten
 • #10199822

  Hoi allemaal. 

  Onze zoon is nu bijna 10 weken en zijn ritme ziet er zo uit:

  Snachts tussen 03:00/04:00 fles

  Rond 05:00/06:00 wakker, slaapt dan verder bij 1 van ons.

  Rond 08:00 fles, hierna naar bed 

  Tussen 10:00/10:30 wakker 

  Tussen 11:00/12:00 fles, hierna naar bed

  Rond 15:00/16:00 wakker, weer een fles 

  Dan slaapt hij niet meer en tussen 20:00/21:00 weer een fles. 

  Dit is een beetje een indicatie, soms loopt het anders. Ik lees vaak op blogs en in boeken dat een baby wakker word, dan de fles krijgt en dan even gaat spelen, hierna gaan ze dan naar bed. 

  Onze zoon kan echter zonder zijn fles niet slapen (lijkt zo). Als wij hem goed wakker in bed leggen slaapt hij niet. Bij de fles dommelt die een beetje weg en dan leggen we hem in bed en slaapt dan vervolgens. Bij het in bed leggen word die wel even wakker maar dat is prima. 

  Zijn er mensen die dit herkennen? En hoe ziet jullie schema er uit? 


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10199857 Quote

  Ik denk dat het handig is om de fles niet altijd voor het slapen gaan te geven. Anders wil hij straks altijd een fles voordat hij naar bed moet. Let op z’n slaapsignalen en leg hem dan in bed. Een wakkere baby in bed leggen heeft geen zin. Het begin zal waarschijnlijk moeilijk zijn dus wel doorzetten. Uiteindelijk moet hij toch zelf leren slapen. 


  Carpincho
  Bijdrager
  #10199946 Quote

  Als het fles geven voor het slapen voor jullie werkt, dan prima toch? Ze gaan vanzelf minder slaapjes op een dag doen en minder flesjes drinken. Dus het lost zich vanzelf ooit op 😉

  Maar inderdaad wordt nu veel ingezet op drinken niet als slaapassosiatie. Maar volgens mij is dit echt iets van de laatste paar jaar. Ach die ene heeft een speen, de ander een knuffel, de ander een fles denk ik dan.

  Maar als je het toch wil doorbreken, moet je hem denk ik eerste periode echt goed op weg naar dromenland helpen, door te wiegen, dragen etc.

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct