Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

ritme met borstvoeding.

 • Auteur
  Berichten

 • MommySDM
  Bijdrager
  #10075429

  Ik heb een vraag aan de borstvoedende moeders. Ik ben moeder van een zoontje van inmiddels 7 maanden, en ik geef nog borstvoeding. Alleen is er echt totaal geen ritme in te vinden. is misschien ook logisch met voeden op verzoek maar  Ik heb soms het idee dat ik te vaak aanbied ( Is er ingeslopen omdat hij last had van reflux, dan liever vaker kleinere beetjes). En nou heeft hij het voeden ook nodig om in slaap te komen.. Ik heb het gevoel dat ik er een puinhoop van maak. .


  Happy s
  Bijdrager
  #10075484 Quote

  Hoi hoi,

  mijn dochter is ook bijna 7 maanden en geef ik ook nog borstvoeding op verzoek.

  ik had een ritme van ongeveer iedere 3 uur. 

  Nu met al het eten heb ik nog 4 flessen en de volgende ritme probeer ik aan te houden nog steeds kijk ik naar haar en valt het soms wat eerder of later.

   

  6.30 bv

  9.15 fruit en water – slapen

  11.15 korst en bv – slapen

  14.30 cracker

  15.00 bv

  18.00 groente

  19.00 bv 

   

  overigens is dit pas de tweede dag dat ik dit schema heb. Nog even afwachten dus maar tot nu toe gaat het goed. 

   

  Succes


  DaJoJa
  Bijdrager
  #10075606 Quote

  Hoi:) ik ben al even gestopt, maar heb mijn zoontje een jaar bv gegeven. En een ritme was ook echt ver te zoeken.  Ik voedde ook op verzoek en soms heel veel en soms minder. Gebruikte het ook echt om in slaap te vallen maar soms ook als hij onrustig is als veiligheid/pijnstiller. Juist heel mooi dat je dat zo doet en echt geen puinhoop .  Uiteindelijk is nog voor dat hij een jaar werd het gelukt om in de avond over te stappen naar een fles en valt hij zonder problemen in zijn eentje in slaap. Het is geen probleem als hij zo in slaap valt zo Lang jij het geen probleem vind. Ik zou lekker door gaan zo. Het komt vanzelf wel dat ritme, ik herken je gevoel maar probeer je er met druk om te maken, is alleen maar zonde 😉


  MommySDM
  Bijdrager
  #10076430 Quote

  dankjulliewel voor jullie reacties. ik denk dat ik me er inderdaad niet zo druk om moet maken. want ik geniet nog enorm van onze momenten samen. Accepteerde hij al wel eerder de fles of niet? Ons kleine mannetje vertikt het nu nog om uit de fles te drinken namelijk


  Kersencake
  Bijdrager
  #10076616 Quote

  Hoi! Hier nog een bv moeder:) Ons zoontje is nu 6.5 maanden oud en we hebben ook niet echt n ritme. Het aantal voedingen wisselt tussen 5 en 7 per dag en de tijden ook. We houden ongeveer het schema van daarboven aan, maar zitten er net zo vaak naast. Ik vind het niet erg, het hoort bij voeden op verzoek. 

  Met het uit de fles drinken merk ik dat hij het nu vooral zelf wil doen, is dat bij jouw zoontje ook? Misschien helpt het om zo’n fles met handvatten bij hem uit te proberen? Of direct naar een tuitbeker overstappen?

  Het slapen en voeden uit elkaar houden probeer ik wel, omdat ik het fijner vindt als hij geen voeding nodig heeft om in slaap te komen bij bijvoorbeeld de opvang of de oppas. Als het voeden en in slaap vallen samen komen, zorg ik dat ik nog iets tussen het voeden en slapen doe, een boekje lezen, luier verschonen, even knuffelen. Dan is hij nog lekker vol en slaperig van het eten, maar gaat hij wel wakker op bed. Je kunt proberen er steeds meer tijd tussen te laten, zodat hij de associatie langzaam loslaat?

  Succes, het komt goed:)


  An An-1
  Bijdrager
  #10077237 Quote

  Klinkt alsof jullie het super doen! Echt naar behoefte van de kleine. Ik voed ook op verzoek. Zit ook tussen de 5 en 7 voedingen en mijn zoontje is ruim 5 maanden. Soms voed ik ook op mijn verzoek haha, dan moet ik weg en denk ik… doe nu maar even. Of als mn borsten te vol aanvoelen. Soms is ie onrustig als hij vecht tegen zijn slaap, dan geef ik ook wel eens de borst. Het is handig voor zoveel dingen! Speen of borst.. ik heb ook geen vast schema van slaap of voedingstijden. In die zin went mijn zoontje niet aan een bepaald structuurtje. Als hij in zn oogjes wrijft breng ik hem naar bed en als ie een beetje jammert heeft ie vaak honger. Werkt top voor ons! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct