Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ritme Vinden In Borstvoeding

 • Auteur
  Berichten

 • MilkaOreo
  Bijdrager
  #10406538

  Hallo dames,

  Onze zoon is een week oud en ik probeer een ritme te vinden in het geven van borstvoeding. De kraamhulp gaf aan dat het beter zou zijn hem overdag iedere 3 uur aan te leggen, en dus ook wakker maken voor een voeding als hij slaapt.. zo zou hij overdag genoeg drinken en in de nacht minder vaak komen, maar dat is nu nog niet zo. De verloskundige gaf aan te voeden op verzoek. Nu weet ik dus even niet zo goed wat ik het beste kan doen, hoe ik het beste een goed dag/nachtritme krijg en ben ik op zoek naar tips.

  Zelf denk ik dat me voorkeur uit zou gaan naar het voeden op verzoek. Hoe pakken jullie dit aan?


  kimvanalphen
  Bijdrager
  #10406542 Quote

  Gewoon op verzoek. Wat je straks zult zien is dat je kindje in de avond wat vaker komt om een voorraadje voor de nacht te creeren. Ik zou er overdag nu wel nog maximaal 3 uur tussen laten zitten nu je kindje nog zo jong is. 

  #10406543 Quote

  Ik heb voeden op verzoek gedaan. Je kunt ook vaste tijden pakken, maar maak je kind alsjeblieft niet wakker voor een voeding. Je kind is pas een week oud. Ritme komt vanzelf


  Deugnietjes
  Bijdrager
  #10406547 Quote

  Ik zou op verzoek voeden. Stel je kindje wil slapen, dan kan je het van te voren nog keer aanleggen. Ik zou het wel na 3 a 4 uur wakker maken. Anders heb je het andere probleem dat je kindje dag / nacht gaat omwisselen. Succes en volg je moeder gevoel, dan zit je echt eigenljjk altijd goed!

   


  StephW
  Bijdrager
  #10406549 Quote

  Op verzoek, je zult ook nog dagen krijgen waarin er wordt geklusterd en je kindje zowat nonstop aan je zit. Hoort erbij denk ik. Wat meer ritme komt volgens mij wat later pas. Ik geloof ook niet dat vaker aanleggen overdag zou maken dat je kindje snachts minder komt.. was t maar zo makkelijk..


  Samsonnn
  Bijdrager
  #10406551 Quote

  Ik deed ook op verzoek. T kleine gupje hing veel aan de tiet, maar in het begin drinken ze nog veel kleine beetjes. Mijn kraamzorg vond dat ik indd 1x per 3 uur moest doen maar dan had ik stuwing, kon hij niet goed aanhappen. Ook vaak hongerig dus ook minder geduldig. Doen wat goed voelt! En ritme komt soms vrij snel, maar meestal de eerste eeuw echt nog niet. En dat is ok, baby’s kijken geen klok. En verlof is er niks voor niks! Geniet! Volg je gevoel, laat die stomme schemas los!! Doe wat goed voelt, en kijk goed naar je kleintje ❤️

  Lees ook: Alles over doorslapen

  RJKB
  Bijdrager
  #10406566 Quote

  Borstvoeding en ritme gaan niet echt samen. Mijn zoon heb ik op verzoek gevoed en hij wilde de ene keer 3x in het uur en de andere keer 1x in de 4 uur. Later komt er misschien iets meer ritme maar als je baby een week oud is kun je dat nog niet verwachten. Succes!


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10406571 Quote

  Ik kreeg ook deze 2 verschillende adviezen toen ons dochtertje geboren was. Bij ons werkte wakker maken om de 3 uur niet. Dan dronk ze niet goed en viel tijdens het voeden in slaap. Op verzoek kwam ze meestal zelf om de 3-4 uur en dronk dan goed. Het dag nachtritme komt vanzelf is mijn ervaring. Ze liet er snachts steeds langer tussen waardoor ik er meestal maar 1x uit hoefde. Sinds een aantal weken slaapt ze nu snachts door. Ze is komende week 4 maanden oud. En zit er overdag meestal 3-5 uur tussen. Ligt eraan hoelang ze slaapt. Ik voed na het slapen. Savonds wil ze wel vaker voordat ze de nacht ingaat.


  MamaE
  Bijdrager
  #10406871 Quote

  ik voed ook op verzoek, al vanaf het begin. In de eerste week wel wat vaker aangelegd (max 3 uur ertussen) om de productie goed op gang te krijgen (advies van de kraamhulp) en dat heeft goed gewerkt. Daarna regelde ze het allemaal zelf.
  Rond 10 dagen krijg je een regeldag, bij mij resulteerde dat in enorm clusteren. Dus dat ze een paar dagen uren achter elkaar aan de borst wilde drinken. Maar dat is dus ook je kindje die hiermee de boel aan het regelen is. Daarna was daar ineens de balans! Oftewel, het ritme van je kindje!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct