Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Rode Vlekken En Bultjes Nek En Gezicht

 • Auteur
  Berichten
 • #10527112

  Hi,

  Onze baby heeft ineens sinds 1,5 week tijd rode bultjes op haar gezicht, nekje en schedel. Het begon eerst met een paar bultjes op haar wang en nu zit ze echt helemaal onder. Het zit in haar t-zone, haar voorhoofdje, wangen en kin zitten helemaal onder. Ook heeft ze het voor en achter op haar nekje zitten. Ze zijn vuurrood met (op sommigen) witte puntjes. Het gekke is dat het begon toen mijn eigen huid ook ineens slechter werd. Ik heb mij door de jeugd verpleegkundige van de groeiapp chat laten vertellen dat het baby acne is.

  Onze dochter is 4,5 week oud.

  Hebben meer moeders hier last van? En ging dit snel weg? Het ziet er zo verschrikkelijk zielig uit …

  #10527119 Quote

  Dit zou zomaar kunnen hoor! Mijn zoontje had het ook rond een maand oud. Het verdwijnt vanzelf, maar het ziet er zo zielig uit. Na een paar weken was alles weg.


  NicoleSD
  Bijdrager
  #10527131 Quote

  Mijn dochtertje van 7 weken oud heeft dat ook sinds week of 2. Ziet er niet heel fraai uit, ik noem haar intussen al pukkelkopje 😉 Maar is wel heel onschuldig. Komt nog door jou hormonen die zij tijdens zwangerschap heeft meegekregen.

  #10527163 Quote

  Gelukkig, ik ken namelijk geen andere baby’s die hier last van hebben 😅


  MarisvH
  Bijdrager
  #10527177 Quote

  Er bestaat baby acne. Dit ontstaat doordat de hormonen van de moeder nog door het lichaam van de baby gieren, maar die horen er niet. Hormonen zijn hardnekkig dus duurt wel ff voordat ze afgebroken zijn. Daarom krijgen baby’s dat pas meerdere weken na de bevalling.

  Is trouwens terug te lezen op Google. Raad het meestal niet aan, maar in dit geval wel interessant om te lezen


  RomyVM
  Bijdrager
  #10527209 Quote

  Is baby acne! Google maar eens. Heel onschuldig. Veel baby’s krijgen dit. De eerste maand zijn ze nog zo mooi gaaf en is het huidje zacht, daarna veranderd dat. Komt door hormonen. Het gaat vanzelf weer weg, echt. Mijn beide dochters hebben het ook gehad, maar het zegt echt niks over de verloop van het huidje in hun verdere leven hoor! Gewoon afblijven, het trekt vanzelf weg. Ze zien er alleen even wat minder knap uit.

  Lees ook: De meest voorkomende babykwaaltjes

  Truus
  Bijdrager
  #10527210 Quote

  Herken het helemaal. Onze kleine man kreeg het ook toen hij een maand oud was. Hij zag er niet uit ;). Maar hij had er zelf geen last van! 🙂 Na een paar weken was het weer weg gelukkig. Ik had zelf rond dezelfde tijd ook wat meer last dan normaal. Wat die hormonen toch al niet allemaal doen haha

  #10527230 Quote

  Ja inderdaad, mijn lichaam is ook helemaal van slag door de hormonen! Gelukkig dan weet ik dag het overgaat. Mijn schoonzusje zei dat ik er moedermelk op kan smeren, ik weet niet of iemand van jullie daar ervaring mee heeft?

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct