Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Roken op werk

 • Auteur
  Berichten

 • M-W-M-0905
  Bijdrager
  #5716483

  Hallo dames,

  ik heb een vraag, ik ben 13+1 zwanger en werk in de zorg. Nu hebben wij mensen die roken op kamers, ik zelf heb astma en ondervond er al hinder van toen ik niet zwanger was, nu ik zwanger ben heb ik er helemaal last van.

  Mijn vraag is; mag mijnwerkgever mij laten werken op de kamers waar gerookt wordt? Ik heb op internet gezocht en ik weet van de regel dat iedereen een vrije rookruimte verdient om te werken maar in dit geval is die regel een beetje een grijs gebied….

  ik zit er erg mee zeker omdat ik totaal niet rook, maar ik stel nu wel mijn kindje bloot aan het mee roken en daar voel ik me dus helemaal niet prettig bij…

  Is er iemand die ook zoiets heeft ervaren en of daar een oplossing voor is?

  Alvast bedankt voor de reacties!

  Liefs M


  Lisan Boon
  Bijdrager
  #5716492 Quote

  Hoi M,

  Ik herken je probleem wel. Ik werk in de thuiszorg en ook hier kom ik bij mensen die roken in hun huis. Ik probeer deze clienten te vermijden door te zorgen dat ik niet naar ze toe hoef. Voor jou misschien lastiger. Ik wil mijn kindje hier inderdaad ook niet aan blootstellen. Merk wel dat ik  nu nog meer moeite mee heb met rokende mensen als voor mijn zwangerschap. Ik zou het wel bij je werkgever aankaarten.


  Lytsmantsje
  Bijdrager
  #5716524 Quote

  Hoi hoi,

  ik werk ook in thuiszorg en in de regels van onze organisatie staat dat client niet mag roken in bijzijn van zorgverlener. Dit wordt ook altijd besproken door mij als wijkverpleegkundige bij de intake.

  ook wanneer mensen intern wonen is het niet toegestaan dat mensen roken in jouw bijzijn. Het kan zijn dat er geen problemen mee zijn maar zodra dit wel er is dan is het normaal om klant/patiënt hier op aan te spreken.

  het lijkt me belangrijk om dit aan te kaarten bij je hoofd, zij is hier verantwoordelijk voor.


  Maartje93
  Bijdrager
  #5718009 Quote

  Ik zou het bespreekbaar maken.

  Met goed fatsoen en duidelijke uitleg kun je vast tot een oplossing komen. Bijvoorbeeld ruilen met collega’s die rookvrije ruimtes werken.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct