Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Roken

 • Auteur
  Berichten

 • Arimira
  Bijdrager
  #10127989

  Beste dames,

  Ik heb een dochtertje van 2,5 en zij wordt bij elke verkoudheid of griep wel 2 a 3 dagen opgenomen in het ziekenhuis wegens benauwdheid. Sinds haar 8ste maand heeft ze ook pufjes die zij elke dag moet gebruiken. 

  Wij roken zelf niet, maar heel ons omgeving wel! Nu heb ik laatst een artikel gelezen dat derdehands roken even erg is als dat iemand meerookt. Hiermee wordt bedoeld dat wanneer iemand buiten rookt en weer naar binnenkomt nog steeds nog steeds nicotine met zich meedraagt aan bv kleding, haar en huid. En dat de damp alsnog in gordijnen of bank gaan zitten. Ik ben hier zo van geschrokken!! Ik heb namelijk een schoonvader die nergens rekening mee houdt, rookt gewoon in huis (bij hem thuis) en bij ons gaat hij ook altijd op de balkon. Maar omdat mijn kleine gewoon erg gevoelig is wil ik eigenlijk dat niemand meer zelfs op balkon rookt, of gewoon niet meer langs in huizen waarbij er binnen gerookt wordt. Overdrijf ik nu?? Kan je je voorstellen dat me kindje gwn elke keer tijdens griep opgenomen wordt omdat ze zo gevoelig is . Artsen hebben mij ook erop gewezen, om extra voorzichtig te zijn! Hoe maak ik dit duidelijk naar mijn omgeving? Zonder dat ze meteen kwaad worden


  W83
  Bijdrager
  #10127993 Quote

  Mijn kinderen hebben dan geen ademhalingsproblemen, maar we gaan nergens op bezoek waar ze binnen roken. Mensen weten tegenwoordig goed genoeg dat het super slecht is. Je staat gewoon in je recht.


  Saarvp
  Bijdrager
  #10127996 Quote

  Nee, je overdrijft niet. Ik ben zelf een ex-roker, dus snap dat het voor een roker lastig is rekening te houden. Maar je mag best tegen je schoonvader zeggen dat je niet wil dat er in en rondom jouw huis gerookt wordt. En je mag al helemaal zeggen dat je liever niet met je kinderen in een huis komt waar gerookt wordt. De gevolgen van rook en roken worden tegenwoordig steeds meer bekend, en rokers die geen rekening houden en zeggen dat het wel meevalt houden zichzelf voor de gek.

  Vooral als je kind zo gevoelig is, gewoon uit de buurt houden van eerste-, tweede- of derdehandsrook!

  #10128001 Quote

  Ik geef je groot gelijk! Ikzelf ben zo iemand die dan heel erg benauwd word en gaat hyperventileren. De eerste paar keren durfde ik niks te zeggen en ging het vaak mis. Nu kom ik voor mezelf op en gek genoeg respecteert iedereen het. Ze houden er zelfs rekening mee. In en rond mijn huis word niet gerookt. Mensen die roken komen niet te dicht bij me in de buurt. En echt, het gaat om je kleintje. Wees duidelijk, geef je grenzen aan. Hoe duidelijker jij bent hoe beter mensen je begrijpen en het accepteren/respecteren! Het is niet alleen voor jouw als moeder vervelend om je kindje zo benauwd te zien, maar je kindje heeft het er ook heel erg zwaar mee! Sterkte ermee en sta sterk in je schoenen!!


  Arimira
  Bijdrager
  #10128005 Quote

  Het is zo moeilijk!! Mijn vrienden houden nu rekening. Maar mijn schoonvader die zegt ik ga voor niemand niet in mijn huis roken! En bij mij loopt hij ook doodleuk naar het balkon. Dan denk ik het is je kleinkind😒. Ik ben nu ook 22 weken zwanger dus de tweede komt er ook aan! Moet inderdaad wat harder zijn😔

  #10128009 Quote

  Balen zeg dat hij zich niet aanpast. Zeer brutaal ook. Bij zijn eigen thuis.. oké dat kan en mag. Maar bij jou. Deuren op slot dan maar. Heel hard. Maar je bent duidelijk en echt, als hij het eenmaal weet dan stopt het vanzelf. En anders moet hij maar naar huis. Tja. Dan maar hard, je kind en onderhand de 2e ook staan op nummer 1 toch!


  Arimira
  Bijdrager
  #10128013 Quote

  Ja daarom!! Lets hope for the best! Dan wordt hij maar kwaad🤷🏻‍♀️😂

  #10128015 Quote

  Inderdaad. Sterkte ermee hoor! En hopelijk helpt het je kindje.. 


  Arimira
  Bijdrager
  #10128017 Quote

  Dank je wel lieverd xxx

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct