Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Rol Opa En Oma

 • Auteur
  Berichten

 • gebruiker164592
  Bijdrager
  #10150646

  Ik ben heel erg benieuwd hoe jullie de rol zien van opa en oma? Wat doet een opa en oma in jullie ogen? 

  Alvast bedankt voor de reacties

  #10150649 Quote

  Jouw opa en oma of jouw ouders? 

  Mijn opa en oma zijn begin 60 en ze zien het helemaal voor zich als ze weg gaan en ze de kleine mee mogen nemen. Mijn oma wil ook graag rondjes lopen, heeft ze het steeds over. Ik ben nu 23+3 zwanger van hun eerste achterkleinkind. 

  Mijn ouders zijn daarentegen heel anders. Die zien zichzelf meer als 2e ouders. Op het kind willen passen, in badje doen, flesje geven en de hele dag om het kind heen lopen. Zo hebben ze zelfs een box aangeschaft. 

  Wat ik er zelf van vind weet ik echt nog niet. Ik ben een redelijk makkelijk persoon. Van mijn schoonouders wil ik niks weten, ik hoef niks met ze te maken hebben. Ze mogen mijn kind zien, maar het aan hun geven lijkt me nu al een drama. Daar zit ik nu al over in, vooral de kraamweek. Met mijn eigen moeder heb ik een hele goede band en het lijkt me ook super leuk als ze mijn kind als hun kind zien. Zolang er maar geen opvoedpraktijken bij komen kijken. 😉

  Ben jij zwanger en hoever? Of heb je al een kind?


  gebruiker164592
  Bijdrager
  #10150653 Quote

  Gefeliciteerd met je zwangersschap. Hoe voel je je? 

  De rol van ouders/schoonouders.

  Ik heb zelf 2 kids, 1 van net 4 en 1 van 4 maandjes

  #10150655 Quote

  Ik voel me heel gelukkig en ben trots op het wondertje in mijn buik! Maar lichamelijk gaat het niet zo lekker, zit al vanaf dat ik 6a7 weken zwanger was in de ziektewet, dus ik heb geen idee of het nog beter word. Maar we proberen positief te blijven! 

  Wat is de rol van jouw (schoon)ouders en wat vind je daarvan?

  #10150669 Quote

  Wij hebben best een hechte band met mijn ouders, dat is door de jaren ontstaan en vooral toen we kinderen kregen is die band alleen maar sterker geworden. 

  Eigenlijk verwachten we niets van ze, alleen maar liefde voor ons en onze kinderen. Maar mijn ouders zijn heel begaan met onze kinderen en die zijn haast verliefd op oma en opa, zoveel houden ze van elkaar, ik vind dat echt heel bijzonder. Mijn moeder is bijvoorbeeld ook altijd zenuwachtig voor hun verjaardagen en is heel enthousiast bij elke rapport, ik verbaas me er elke keer weer over. Ja ze bemoeit zich overal mee en geeft (on)gevraagd haar mening en dat was voor ons als jonge ouders op het begin wel eens lastig. Doen ze nog wel. Maar ik heb daar een weg in gevonden en heb geleerd, we hebben er geen strijd meer om in ieder geval en kan goed bij haar aangeven wat ik wel of niet wil daarin, zonder elkaar te kwetsen. 

  In sommige dingen zijn we teleurgesteld in elkaar, maar daar klagen we niet over.. Niemand is perfect en we kijken naar wat we wel hebben samen.. ze hebben ons altijd geholpen voor zover ze konden en daar ben ik heel blij mee. Ze krijgen dat ook terug van ons, als er iets met hen is dan bemoeien we ons ermee, ik ga graag met haar mee winkelen of naar de dokter als ze ziek is. We gaan ook om de paar jaar met z’n allen op vakantie en het is echt genieten dan. Ik hoop dat dat zo lang mogelijk goed blijft gaan. 

  Ik vind het ook heel fijn dat ze graag willen oppassen, mijn vader werkt nog maar in overleg kan er best veel. Wij hebben bewust ervoor gekozen om hen niet op vaste doordeweekse dagen op te laten passen (misschien in de toekomst wel), maar incidenteel wel es een middagje of in het weekend een avond en dat bevalt ons prima. 


  gebruiker164592
  Bijdrager
  #10150688 Quote

  @beeblove: wat vervelend dat je je zo voelt. En zo snel ook. Mag ik vragen wat het is? Kan je wel van je zwangerschap genieten? Heel goed dat je positief blijft dat moet ook wel. Hoe moeilijk soms ook. 

  Mijn moeder is heel lief voor de kids, speelt met ze, geeft ze aandacht enz. Mijn vader is helaas al 15jaar overleden. Maar mijn schoonouders willen graag gezien worden als opa en oma en daar heb ik het zo moeilijk mee want ze geven me kids geen aandacht, als ze er een X zijn wat zelden voor komt omdat ze andere prioriteiten hebben dan zeggen ze geen gedag tegen me dochter (zoon  was er toen nog niet) verjaardag van dochter konden ze niet want ze hadden al iets anders. Wij zijn altijd een week op vakantie en vieren het nooit op haar dag. Maar ze is 4 jaar geworden en waarom ze niet konden is elk jaar maar in mijn ogen belangrijker. Zoals sinterklaas wilden ze niet en willem liever niet op een drukke verjaardag komen maar alleen. Dit is het een klein beetje.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct