Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Rollercoaster

 • Auteur
  Berichten
 • #10499356

  Ik ben echt niet het type dat haar verhaal wil doen op een forum. Maar ik merk dat ik erg veel steun haal uit eerdere topics. Dus ik ga gewoon eens proberen, mijn rollercoaster delen met jullie. 

  In april 2020 ben ik gestopt met de pil. Ik slikte deze al zeker 10 jaar, dus ik vond het tijd om te “ontpillen”. Mijn cyclus bleef erg lang onregelmatig. Pas vanaf december werd het enigszins normaals. In maart 2021 had ik een positieve test in handen. Maar het voelde al meteen niet goed. Ik had al een week daarvoor bruine afscheiding en dit werd alleen maar erger. Een week later had ik een negatieve test in handen. Ik heb de miskraam niet eens gemerkt, zo pril was het nog. In april had ik weer een positieve test in handen. Nu voelde het wel allemaal goed! Ik was (naar mijn idee) 4-5 weken toen ik er achter kwam. Ongeveer 2 weken later verloor ik weer een klein beetje bruin bloed/afscheiding. Ik raakte best wel in paniek en mocht daardoor al een week eerder dan gepland voor de eerste echo komen. Op de echo zag de verloskundige wel een erg klein vruchtje. Dit zou eerder horen bij een zwangerschap van 5 weken. Ik was natuurlijk totaal verward, want dat dacht ik 2 weken geleden al te zijn! Na 10 dagen moest ik dus weer terugkomen om te kijken of het vruchtje gegroeid was. Helaas was dat niet zo. Het is dus gestopt met groeien, maar mijn lichaam stootte het niet af. Ik kreeg toen de keus wachten, medicijnen of curettage. Ik koos voor de medicatie. Dit was erg heftig, vond ik! Maar het werkte wel (dacht ik). Na 2 weken moest ik op controle komen en ze zagen dat het vruchtje weg was. Vervolgens ben ik in 2/3 maanden nog 3 keer op controle geweest want ik werd niet ongesteld. Wat bleek.. er is toch niet iets achtergebleven. Ik moest dus alsnog een curettage, dit werd later een hysterscopie.

  Nu zijn we weer 3 maanden verder en durven we het weer te proberen. Op dit moment ben ik in afwachting van mijn menstruatie (of niet). Ik heb 12 oktober een echo gehad, toen was te zien dat er een rijpe follikel zat. Maar of deze bevrucht is, is dus nog de vraag! Ik weet niet wanneer ik nu het best kan testen. Afgelopen dinsdag heb ik een test gedaan, maar deze was negatief. Was ik misschien te vroeg? Of is het helaas niet gelukt?.. zo veel onzekerheid, je word er gek van 🙁


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10499423 Quote

  Oef, heftig hoor van die miskramen, en zeker als je er ook nog zo’n nasleep van hebt.

  Hebben ze iets gezegd over hoe rijp/hoe groot de follikel was? Want als de follikel er nog zit, is je eisprong nog niet geweest, heb je daarna nog ovulatietesten gedaan toevallig? Of aan je lijf dingen gemerkt waardoor je weet wanneer die eisprong precies was? Kan het zijn dat ze alleen gezien hebben dat er een eicel duidelijk aan het rijpen was (dus een voorsprong had op de andere eicellen en dat dat de follikel ging worden die een eisprong ging maken) en het dus nog enkele dagen zou duren tot je daadwerkelijk een eisprong zou hebben?

  En tsja, het kan zijn dat je te vroeg was, het kan ook dat het helaas niet gelukt is, dat is altijd even afwachten. Hopelijk heb je snel een positieve test en mag de volgende zwangerschap wel goed gaan! <3

  #10499439 Quote

  De verloskundige zei dat de follikel ieder moment zou kunnen loskomen. Maar het zou ook nog een halve week kunnen duren. Ik merk zelf niet echt aan mijn lichaam wanneer ik een eisprong heb. En ik ben ook niet aan de gang met ovulatietesten, omdat ik bang ben dat ik er dan te geobserdeerd mee bezig ben en me nog sneller druk maak. 

  Ik heb vorige week een klein beetje bloedverlies gehad. Wat dat dan was weet ik weer niet.. spotting? Innesteling? Menstruatie? Ik denk nu van alles te voelen aan mijn lichaam. Misschien zit het wel tussen m’n oren. Ik verwacht iig ongesteld te worden binnen nu en 2/3 dagen of hopelijk een positieve test! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct