Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Rommelen?

 • Auteur
  Berichten

 • Pucka
  Bijdrager
  #10270951

  Hallo allemaal, ik ben 30 weken zwanger en ben echt heel erg bezig met de bevalling. Vind het zo eng om straks het onbekende mee te maken. nu vandaag heb ik erge hoofdpijn, voel me heel erg moe en Mn buik voelt een beetje weeïg? Heb het idee dat ik af en toe wat makkelijker urine verlies heb. Ook bewegen, zoals naar voren buigen op de bank, benen optrekken etc voelt niet fijn in de buik.  Is het al een beetje aan t rommelen? Kan dat al zo vroeg? Moet ik me zorgen gaan maken?

  #10270965 Quote

  Kunnen het ook indalingsweeen zijn? Voelt als menstruatieachtige pijn (maar soms ook in stekende golven) heb ik al ervaren. 

  Het urineverlies moet je wel in de gaten houden, welke geur heeft het? Echt urine of zoeter? Als je het niet vertrouwt, ook met het gevoel in je buik: bel je VK.

  O ja, toevoeging: heb je diabetes of een hoge bloeddruk? Dan zou ik gelijk de VK even bellen met je klachten of zelf meten als je de apparatuur in huis hebt. 


  Niempje
  Bijdrager
  #10270983 Quote

  Hoi,

  Ik zou je urine even inleveren morgen ochtend bij de HA om te checken of je geen blaasontsteking hebt. Zo kun je je dan ook voelen.

  En inderdaad, hoe is je bloeddruk?

  Die hoofdpijn kan natuurlijk ook zijn omdat je je druk maakt.
  Misschien niet wat je wil horen maar het blijft onbekend en je weet echt totaal niet wat je kunt verwachten. Laat dit ook echt los en op je af komen. Ik had ook geen verwachtingen en daar was ik achteraf erg blij om.

  Succes!


  Pucka
  Bijdrager
  #10270986 Quote

  Hallo, 

  Bloeddruk is prima, ben altijd al bekend met een lage bloeddruk dus daar zou het niet aan moeten liggen. Suiker is bij mij 2 x getest en beide ook goed 🙂 

  urine zijn meer af en toe wat druppeltjes. En lijkt gewoon op normale urine, geen gekke geur of kleur. 

  Ben ook wel bekend met paniek aanvallen dus denk ook wel dat de hoofdpijn daar mee te maken kan hebben. Maar ik raak gewoon gespannen en paniekerig als ik in een keer zeurende pijn heb. Heb de hele zwangerschap namelijk nauwelijks last gehad van krampen etc


  Niempje
  Bijdrager
  #10270990 Quote

  Je kindje groeit nu nog steeds heel erg dus last van banden etc is mogelijk.

  Fijn dat je bloeddruk en suiker goed zijn!
  Ik zou wel echt even je urine laten testen want als het een blaasontsteking is dan moet je een kuurtje ab. Dit geeft ook last in je benen, onderbuik en liezen.

  #10270997 Quote

  Paniekaanvallen kunnen veel doen met je lichaam, zeker verkrampen en pijn opleveren. 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Ma Belle
  Bijdrager
  #10271006 Quote

  Ik ben ook 30 weken en heb de laatste 4 weken al klachten met plassen. Heb wel 3x mn urine laten testen of het geen blaasontsteking was. Uiteindelijk kreeg ik vorige week zo veel harde buiken en onderbuikpijn dat de verloskundige me een week thuis heeft laten blijven van werk en geadviseerd heeft heel rustig aan te doen. Daarop werden mijn klachten met de dag minder. Ik voel me nu veel beter dan de afgelopen 3 maanden. Vandaag weer voor het eerst gewerkt maar dan merk je gelijk hoe veel een hele dag werken van je vraagt.  

  Ik herken wel het rommelige gevoel in de buik, voelt gewoon alsof er nergens echt ruimte voor is en die druk op je blaas ook. De verloskundige  voelde dat mn kleine ook met haar (nog harde, vetloze) billetjes heel laag in mn bekken ligt dus dat kan die druk in de onderbuik veroorzaken. 

  Maar eerst uitsluiten dat je geen blaasontsteking hebt!!!


  gebruiker649043
  Bijdrager
  #10271049 Quote

  Zo herkenbaar: laat je maar lekker geruststellen door je verkoskundige! Daar zijn ze voor en zo vaak ben je niet zwanger in je leven! (Denk ik) 

  Altijd het zekere voor het onzekere! Neem je gevoel serieus, als je je rot voelt dan voel je dat. Zijn ook coaches voor, heeft mijn persoonlijk heel erg geholpen! 

  Hou vol hoor! ♥️

  #10271055 Quote

  Mijn dochtertje is inmiddele 3 maanden maar jou verhaal is heel herkenbaar.

  ik was er ook( teveel) mee bezig en voelde Me daardoor vaak heel slecht. 
  Bij mij rommelde het ook al vanaf 30 weken, uiteindelijk ben ik pas bij 41+4 bevallen dmv een ingeleide bevalling en uiteindelijk een keizersnede. 

  probeer, hoe moeilijk ook, afleiding te zoeken. K weet als geen ander hoe moeilijk dat is, maar echt, als je eenmaal gaat bevallen dan vliegt de tijd erna aan je voorbij. 

  ik heb me suf gezocht op allerlei forums, maar uiteindelijk hielp dat mij niet. Integendeel. Echt geen enkele bevalling of zwangerschap is hetzelfde. En je word er helemaal gek van.

  sterkte!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct