Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Rood Worden

 • Auteur
  Berichten

 • Zoë
  Bijdrager
  #10204207

  Hi allemaal, misschien een raar onderwerp maar ik merk dat ik de afgelopen maanden echt continu rood wordt wbt blozen. Echt vuurrood. Vandaag was er een zwangerschapscursus (1avond) en we deden een voorstelrondje. Ik kreeg het al benauwd van de gedachte straks moet ik en ik werd eenmaal aan de beurt knalrood, ik hoorde mensen giebelen. Het was een flinke kring. En ik heb het nu continu, ook bij een simpel gesprek met de verloskundige bijvoorbeeld. Dan begint mijn hoofd te gloeien en lijk ik net een aardbei. Zijn dit de hormonen die  dit veroorzaken? Ik vind het zo gênant! Zo vreselijk onzeker komt dit over op mensen. Ik krijg er volgens mij een complex van, ik moest dit even kwijt. Raar maar waar. Liefs!

  Ps ben nu 31 weken zwanger maar ik heb dit blozen al sinds de laatste paar maanden. Ik weet verder niet zo goed nog iets te melden maar ik wilde even mijn hart luchten met hoe vervelend ik dit vind. 


  Zoë
  Bijdrager
  #10204208 Quote

  Ps het is al vaker in mijn leven een issue geweest hoor maar had er de afgelopen jaren bijna geen last meer van en nu komt het knalrood worden continu weer terug. Ik begin zelfs nu dingen hierdoor te vermijden. 


  Zeep
  Bijdrager
  #10204222 Quote

  Misschien kun je het luchtig maken door het zelf als grapje al te benoemen voordat je een gesprek aangaat? Iets in de trend van ‘bij de een zorgen hormonen voor moodswings, ik loop erbij als een aardbei’. Wellicht helpt dit bij het onzekere gevoel.

  #10204235 Quote

  Ik heb dit ook heel erg. Vreselijk!

  En dan maken mensen er nog opmerkingen over. Oh wat ben je rood! Nou dan ren ik liever weg.. Echt vreselijk!!

  Weet niet goed wat er aan te doen…


  Zoë
  Bijdrager
  #10204351 Quote

  Hi Zeep, 

  Ja een grapje erover maken maakt het al iets luchtiger gok ik. Ik ga het uit proberen en EPF… het is zo frustrerend he. Meestal ben ik een half uur of langer daarna meteen m’n concentratie kwijt omdat ik dan denk: ik schaam me, ik werd vuurrood, wat zullen ze wel niet van me denken?? 36 jaar en dan nog steeds zo onzeker etc etc? Het is me wat grrr 🙂 

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen