Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Rooming-out

 • Auteur
  Berichten

 • Rozenmeisje
  Bijdrager
  #10418450

  Hoe hebben jullie dit gedaan? Met welke leeftijd en hoe ging het?

   

   


  StephW
  Bijdrager
  #10418456 Quote

  Na een klein half jaar ofzo, maar omdat de 2e helft vd nacht onrustiger was, lag ze nog wat langer in de cosleeper een deel vd nacht. Ging volgens mij probleemloos omdat ze nog zo klein was..


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10418464 Quote

  Bij ons eerste dochtertje al met 2 weken. Ze maakte veel geluidjes waardoor ik niet goed kon slapen. Ging gelijk goed.
  Bij ons tweede dochtertje met 6 weken. Ze kreunde veel en ik werd van elk kreuntje wakker. Ging niet meteen goed omdat ze graag bij mij wilde slapen. Toen een hartslagknuffel erbij gelegd en toen ging het goed.

  #10418466 Quote

  Onze tweede zoon heeft tot een half jaar snachts bij ons geleden in de co-sleeper maar vaker bij mij aan de borst in bed. Ik was er op een gegeven moment klaar mee dus besloten we om hem in de avond en nacht in zijn eigen bedje te laten liggen (ledikant op eigen kamer). Wanneer hij huilde, troostte ik hem kort. Dit ging heel goed. We zijn nu twee weken verder en hij slaapt door tot een uurtje of 7. Als hij wakker wordt rond 5.00 valt hij altijd zelf weer in slaap. Met een maand of 3 ben ik hem overdag ook vaker in zijn eigen kamer gaan leggen. Dat ging eigenlijk meteen al goed.


  Elln
  Bijdrager
  #10418469 Quote

  Bij de 1e met 8 weken. Hij mepte met zijn handen tegen de wieg waardoor hij en ik ook steeds wakker werden.

  En nu met nr 2 met 10 weken… heerlijk weer de slaapkamer voor onszelf.

  Gewoon doen als je er aan toe bent of je baby .. je merkt vanzelf wel hoe het gaat toch


  Boterbloempje
  Bijdrager
  #10418479 Quote

  Met 6 maanden zijn we een weekje weg geweest. Daarna is ze op haar eigen kamertje gaan slapen. Jeetje wat was dat voor mij even moeilijk, om een leeg wiegje naast het bed te hebben. Maar ze had heerlijk geslapen en toen was het voor mij ook goed. Als ze nu (13 maanden) wel een een slechte nacht heeft, ligt ze lekker tussen ons in. Heerlijk dat slaperige koppie naast me als ik wakker wordt.

  Lees ook: Alles over doorslapen
  #10418524 Quote

  Met 4-5 maanden hebben we haar op haar eigen kamertje gelegd, dit ging gelijk goed, geen verschil met bij ons slapen.


  Henver
  Bijdrager
  #10418635 Quote

  Bij de oudste met 10 dagen en bij de tweede met 2 weken. Beiden maakten veel geluidjes in hun slaap, dus ik kon moeilijk slapen. Bij de oudste de eerste paar nachten nog in het babynestje laten slapen met dunne kleding (hartje zomer), bij de tweede ingebakerd en een dikke slaapzak(hartje winter). Beiden hebben er weinig moeite mee gehad en sliepen ook vrij snel door.


  Lewis
  Bijdrager
  #10418666 Quote

  Tot 8 maanden omdat ze nog lang nachtvoedingen vroeg en na 4 uur niet zo goed meer sliep. Ik had geen zin in heen en weer lopen, en ik kon al bij onrustig slapen even een speentje geven waardoor ze niet helemaal aan het huilen raakte. 

  Met 6 maanden sliep ze vanaf de late voeding tot een uur of 5. En met 8 maanden begon ze de late voeding te weigeren en hebben we haar meteen op haar kamertje gelegd. Want ze werd wakker als we naar bed gingen. 

  Dat pakte goed uit, ze sliep af en toe klokje rond en nu met 10 maanden structureel, tenzij ziek of andere ongemakken. 

  Ik ben best blij dat ik van haar uit ben gegaan. Want best veel mensen hebben daar meningen over gehad, dat ik de oorzaak van het slechte slapen was bijvoorbeeld of dat ze veel te lang een late avondvoeding kreeg (cb vond dat ook). Maar ik ken mn dochter en dit is wat zij nodig had.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct