Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Rugpijn Bij 27 Weken 2

 • Auteur
  Berichten
 • #10565991

  Hoi meiden!

  Ik heb sinds een aantal weken last van mijn rug. Ik heb een beroep waarbij ik de hele dag op kantoor zit. Ik merk dat ik zolang zitten bijna niet volhoud en veel pijn heb aan mijn rug. Vandaag heeft de fysio gekeken en zei dat mijn rechte rugspieren gespannen zijn en dat dit komt omdat mijn rug meer kilo’s moet verdragen. Zij adviseerd warmte en af en toe bewegen.

  Deze week heb ik al vaker een loopje gemaakt naar het koffiezetapparaat, printer enzv. Maar ik zit toch het grootste gedeelte van de dag en dat zal niet veranderen. Ik werk 32 uur en zie nu tegen elke werkdag op. In de avonden en nachten weet ik vaak geen houding te vinden tot huilends aan toe.

  Is er iemand die dit herkent? Ik vraag mij ook af wanneer je nou de stap moet zetten om minder te gaan werken, wanneer is dat punt bereikt en moet je dit dan zelf aangeven of hoe gaat zoiets?

  Groetjes!


  EvdB
  Bijdrager
  #10566004 Quote

  Hoi, weet niet of je fysio een bekkenbodemfysio is, maar anders zou ik dat zeker nog even proberen. Wat ook kan helpen bij veel zitten is een zadelkruk. Daardoor neem je automatisch een betere houding aan. Ik heb veel last gehad van mijn rug en bekken en die zadelkruk vond ik wel echt een uitvinding, maar ook de oefeningen van de bekkenbodem fysio hebben heel goed geholpen.
  Succes!


  Elisabeth
  Bijdrager
  #10566005 Quote

  Is je werkplek wel goed ingesteld op je werkzaamheden? Er zijn veel zaken die van invloed kunnen zijn. Beeldscherm en zithoogte maar ook of je steeds moet draaien met je torso van een scherm naar een telefoon bijv. Mogelijk kun je via de baas werkplek advies aanvragen? Soms bied werkgever dit. Je kan evt ook een ergotherapeut benaderen voor werkplek advies in overleg met je baas. Ergo wordt voor 10 uur per jaar vergoed vanuit basisverzekering (geld wel eigen risico) verwijzing van huisarts is tegenwoordig vaak niet nodig.


  MrsM
  Bijdrager
  #10566007 Quote

  Trek sowieso aan de bel bij jullie arbodienstverlener /bedrijfsarts, deze kan je evt ook doorsturen naar een ergotherapeut en laten kijken of en hoe je werkplek aangepast kan worden. Een goede bekkenbodemfysio heeft vast ook goede oefeningen. 8 uur dagelijks zittend werken is lang he. Heb je evt een zit- stabureau? Of kan je bijv. op een skippybal zitten? Een deel van je overleggen met collega’s tijdens een wandeling doen?

  Sowieso heb je als zwangere de mogelijkheid om iets minder te werken of zelfs gedeeltelijk ziek te melden via HR bij UWV. Het UWV betaalt het ziekteverlof van zwangeren (en straks ook je zwangerschaps- en bevalverlof) 100% door. Zou zomaar kunnen dat je die info ook op de website van Ouders van Nu terugvindt.

  Onderneem iniedergeval echt nu zelf actie. Je wilt straks bij de bevalling en daarna zo fit als mogelijk zijn.

  Veel sterkte. 

   

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen