Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Rugweeen

 • Auteur
  Berichten
 • #10087257

  Hallo. Ik ben nu 38 weken zwanger. Dus kan niet heeeel lang meer duren tot ik mijn kleine mag verwelkomen. Dit is de eerste en weet dus ook niet helemaal wat ik moet verwachten. Wel cursus gevolgd maar dat was meer standaard. Maar je hebt buikweeën, rugweeën en beenweeën. En rugweeën worden als de pijnlijkste weeën ervaren. Maar nu vraag ik me af. Als je ook vaak met je menstruatie erge last had van je rug, heb je dan met de bevaling ook meer kans om rugweeën te krijgen?


  MamavaneenBeebie
  Bijdrager
  #10087264 Quote

  Mijn verloskundige zei van wel. Bij mij klopte dat helaas ook. Erg vervelend want je kunt er niet zoveel tegen doen, geen houdingen die goed zijn. Masseren onderin de rug kan wel helpen, maar ik wou tijdens weeen niet aangeraakt worden 😂


  Niynti
  Bijdrager
  #10087265 Quote

  Hoi Deeem, ik weet niet of de kans daarop groter is als je last hebt van je rug tijdens je menstruatie, zelf had ik dat namelijk nooit zo extreem tijdens mijn menstruatie. Het was wel aanwezig een of een paar dagen tijdens mijn menstruatie en zodra de weeen begonnen, had ik wel direct rugweeen. Het tens-apparaat gaf hiertegen wel wat verlichting. Het voelde overigens wel als scherpere menstruatiepijn in mijn rug.. volgens mij krijgt de een ze wel en de ander ze niet en een feit is net als buikweeen ze gaan ook weer weg 😉 Succes met de laatste loodjes! 


  Lady’s mom
  Bijdrager
  #10087276 Quote

  Toevallig deze topic want ik ben nu bezig met weeën en ze zitten voornamelijk in me rug. Had nooit echt last van pijnlijke krampen tijdens me menstruatie. Had wel rugweeën verwacht omdat ze naar achter ligt. Masseren helpt ja, voor de rest niet veel. Het verplaatst zich nu wel meer naar de buik.

  Heb pas ong 2cm ontsluiting en het gaat langzaam😢. 

  Ben precies vandaag 41 wkn, hoop dat het vandaag is want heb al lang zitten wachten.🤣


  MamavaneenBeebie
  Bijdrager
  #10087283 Quote

  @ladysmom: Succes! Nu duurt het echt niet lang meer tot je je kindje in je armen sluit! 

  Wat mij ook goed hielp was dat de kraamverzorgster of mijn man me voordeed hoe ik moest ademen/puffen tijdens een wee. Later vond ik het ook erg fijn om op de wc te zitten, goeie houding denk ik.. Onder de douche kan ook wel helpen, zet eventueel een  plastic (tuin)stoel of krukje in de douche. 


  Lady’s mom
  Bijdrager
  #10087328 Quote

  @Mamavaneenbeebie

  De douche doet echt goed maar kan niet de hele tijd eronder staan, jammer genoeg. Iemand (me moeder of vriend) moet echt drukken op me onderrug om het te verlichten. Ik weet niet meer welke houding ik moet nemen zodra de weeën bij me buik en rug komen. Puffen doet nu meer kwaad dan goed, diepe ademhalingen werken nu wel.

  Ik hoop dat ik haar snel in me armen heb!😊


  W83
  Bijdrager
  #10087329 Quote

  Ik had ook rugweëen, maar had nooit pijn in de rug tijdens een menstruatie. Ik was blij met mijn morfinepompje bij de eerste. Bij de tweede ging het zo snel, dat pijnstilling niet meer kon. Enigste wat hielp toen ik thuis was, was een warme douchestraal op de rug.


  anja85
  Bijdrager
  #10087341 Quote

  had alleen bij de laatste  rug weeeen  liet mijn man drukken onder rug 

  de andere 2 weet ik niet ivm ruggeprik

   


  PM
  Bijdrager
  #10087389 Quote

  @lady mom 

  Je zou tegen de muur kunnen leunen, zo recht mogelijk ergens op/tegen leunen en heen en weer draaien met je heupen.. kruik, of douche erop, laten masseren.. op je knieën zitten (wel kussen eronder) voor de bank en dan met je armen op de bank steunen.. er is ook houding dat je op je handen en knieën zit en dan rug afwisselend hol en bol doet..

  Je kan ook houdingen googlen of je laten adviseren door je VK.. probeer wat je fijn vind en je mag best wisselen.. ook naar houdingen die je al geprobeerd hebt.. doe wat goed voelt.. ik wilde liever niet in bed bevallen want wilde vrijheid hebben maar lag uiteindelijk toch in het bed en ik heb een top bevalling gehad

  Ik had na weeën opwekkers alle 3 buik, been en rug weeën.. vond mijn been weeën ook best heftig want dan kan je niet echt lopen of staan.. voor mij hielp het om op mijn zij te liggen en me vast te klampen aan het bed beugel (ziekenhuis bevalling).. gelukkig ging ik in 2 uur van 3 naar 10 cm maar daardoor waren de weeën ook best sterk..

  Je moet je nu niet druk maken of je bepaalde weeën wel of niet krijgt, het kan tijdens de bevalling ook wisselen.. als je je er druk om maakt ga je toch (onbewust) een soort angst creëren.. probeer er positief in te staan.. het is nodig en gebeurd zoals het gaat om uiteindelijk zo’n mooi wonder te kunnen ontvangen en bedenk, elke wee, welke soort ook is er 1 dichter bij dat doel!

  Succes met jullie bevallingen en maak vooral veel foto’s van je kindje, ze veranderen zo de eerste weken.. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct