Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ruime Kinderwagen Met 2 Zitjes

 • Auteur
  Berichten

 • Dootje
  Bijdrager
  #10324106

  hoi allemaal,

  Ik ben opzoek naar een kinderwagem voor 2 kindjes. 1 baby en 1 dreumes :)

  Weten jullie een goede wagen? LET OP! ZE ZITTJES MOETEN RUIM ZIJN. 

  - Wat vinden jullie fijn aan de wagen? 

  - voor en nadelen. 

  - en! Zou jij de wagen met wat je nu weet weer kopen? 

   

  Alvast heel erg bedankt😊


  M aria
  Bijdrager
  #10324113 Quote

  Zelf geen ervaring mee, maar in Amerika en Canada lopen ze allemaal met een uppa baby (viel me vorig jaar op vakantie op 😅). Vond ik er zelf wel heel relaxed uit zien met 2 kindjes. 

  #10324121 Quote

  Ik heb een joolz met plankje. Ik zou niet anders willen en mis echt geen 2e zitje. Hoe oud is je dreumes als de baby geboren wordt?

  Hier 20 maanden leeftijdsverschil. We hebben gewacht tot de geboorte van de baby en toen pas besloten wat we met de wagen zouden doen. Tijdens mijn zwangerschap kon ik heel slecht inschatten hoe ‘groot’ mijn  dreumes zou zijn als ze 20 maanden was.

  Tussen de 1 en 2 jaar worden ze ineens supergroot. Mijn oudste liep pas met 18 maanden en tot die tijd zou ik wel graag een duowagen gehad hebben. 2 Maanden later kwam de baby en toen liep ze zo goed en wilde ze écht niet meer in de kinderwagen. Ze stond prima op het plankje of fietste naast me op de loopfiets. 

  Hou in je achterhoofd dat de baby die je nu hebt, straks een eigenwijze dreumes is die loopt en echt niet naar jou luistert als jij zegt dat ze in de wagen moet haha. Mijn dochter weigerde dat echt toen ze eenmaal kon lopen. Ze is nu 2.5 jaar en het plankje gebruik ik zelfs al een paar maanden niet meer, ze rijdt altijd op haar loopfiets. 

  Een 2e zitje gebruik je sowieso niet meer vanaf 2 jaar (alleen voor heel grote stukken, maar dan zijn wij altijd samen en hebben we een simpele buggy voor de peuter) Maar grote kans dat je dreumes al veel eerder dan 2 jaar zelf wilt lopen/fietsen en echt niet meer in de wagen wilt..


  Dootje
  Bijdrager
  #10324141 Quote

  @CvB 

  Dank voor je reactie! Het probleem is echter dan onze dochter nu al 12 kilo weegt.. ze is net 9 maanden oud. Volgens onzs kinderwagen, een maxi cosi nova 4, kon ze erin tot ongeveer 3,5 jaar. Ze past nu al bijna niet meer in de wagen

   

  Toch is het inderdaad misschien handiger om nog even te wachten. 

  #10324144 Quote

  Mijn jongste is ook 9 maanden en 12 kilo haha🤣🤣 maar in de Joolz past ze nog goed! Het zitje van de Joolz is vrij lang, dat is wel fijn! Al denk ik dat ze rond de 2 jaar wel uit alle kinderwagens gegroeid zijn…

  Peuters passen beter in een buggy als ze ouder worden. Maar de meeste peuters zitten dus niet meer in een wagen, maar lopen/fietsen zelf. 

  #10324146 Quote

  En als je graag zo’n wagen wilt, zou ik m tweedehands kopen. Er staan zoveel duowagen te koop op marktplaats. Nieuw zijn ze enorm duur voor de periode dat je ze gebruikt..

  Een collega van me had een nieuwe Bugaboo gekocht toen haar 2e kindje geboren werd. (De oudste was toen 19 maanden) Ze heeft m na 2 maanden alweer verkocht, ook omdat haar oudste echt niet in de wagen wilde en liever op de loopfiets ging.. Ze heeft m voor €1500 gekocht en voor €900 verkocht.. super zonde natuurlijk! 

  Lees ook: Alles over doorslapen
  #10324172 Quote

  Wij hebben den mountain buggy, een duowagen. Vind het een fijne wagen omdat due als een van de weinige duowagens net in onze achterbak past. Heel breed zijn de stoeltjes niet, maar onze zoon van 13 kilo past er met gemak in. Misschiej eens wat opties bekijken in de winkel?

  #10324174 Quote

  De kinderzitje van de Uppa baby zijn niet zo ruim maar ze zijn wel heel erg stevig. En het boodschappenmandje is ook lekker ruim

  #10324188 Quote

  wij hebben ook een Amerikaans merk.  City select baby jogger heet deze. (misschien wel op marktplaats?)

  maxicosi.. ligbak en buggyzit past erop. Ik vind het ideaal want je bent heel wendbaar ookal heb je twee jonge kinds.

  ze zitten achter elkaar waardoor je alle winkels in kan en korte draaicirkel. 

  de stoeltjes zijn te gebruiken tot 25 kilo per kind! dit omdat Amerikaanse kinderen vaak wat forser zijn 🙈.

  oja! hij past in de kofferbak van mijn Fiat Panda! met 1 handeling in en uitklappen.

   

  ik zou echt niet zonder een duo kunnen. echt beste aankoop ever!

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct