Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Rusteloze benen..

 • Auteur
  Berichten

 • MamaMD
  Bijdrager
  #10226401

  Hoi mama’s

  Is er iemand die al heel vroeg in de zwangerschap rusteloze benen heeft gehad?

  Mijn nod is pas 28 juli, ik heb nog wel wat andere symptomen waar ik vraagtekens bij heb , maar van rusteloze benen heb ik alleen last gehad op het einde van mijn vorige zwangerschap?


  JomieJW
  Bijdrager
  #10226419 Quote

  Ik heb normaal al last van rusteloze benen en als ik zwanger ben dan krijg ik hier nog meer last van. Maar meestal wel later in de zwangerschap, ergens vanaf 20 weken. Dus of het een symptoom kan zijn weet ik eigenlijk niet…


  Mandareintje
  Bijdrager
  #10226423 Quote

  Oh nee hè wordt dit erger in een zwangerschap? Help! Heb hier normaal al zo mega veel last van… en ben (helaas) nog niet zwanger…


  JomieJW
  Bijdrager
  #10226427 Quote

  Haha, het kán. Ik heb er toevallig wel meer last van. Voor ik voor de eerste keer zwanger werd (ik bleek zwanger in maart 2017) had ik echt heel veel last van rusteloze benen. Tijdens het eerste trimester en het merendeel van het tweede trimester geen last van gehad, maar toen kwam het rond 26 weken echt heel hard terug en toen heb ik er tot mijn bevalling iedere avond (en nacht) last van gehad. Maar… na mijn bevalling is het niet meer teruggekomen! Tot ik weer zwanger werd en toen begon het eerder, ergens rond week 20 / 21. Ondertussen ben ik 35+4 en ik lig echt iedere nacht ongeveer wakker tot 3 uur als ik geen maatregelen neem. Wat werkt is mijn been en voet masseren met olie of in de avond nog even in de douche om mijn lichaam tot rust te krijgen. Bad helpt raar genoeg niet… Maar ik ga er dus eigenlijk vanuit dat dit na mijn bevalling allemaal weer weg is, aangezien dat de eerste keer ook zo werkte. 

  Gelukkig is het voor iedereen anders, dus ik hoop eigenlijk dat het bij jou gewoon weer even tijdelijk is. Wat anders ook eventueel kan helpen is magnesium slikken. Het helpt bij mij om de scherpe randen er vanaf te krijgen nu in de laatste weken, maar helaas blijft het niet helemaal weg, waarschijnlijk door mijn hoog hormoongehalte. Ik heb van andere dames gehoord dat zij er meer baat bij hadden. Dus wellicht dat proberen?

  #10226438 Quote

  Hoi ik ben nu 23 weken +1 dag zwanger, en ik had al bij 14 weken last van rusteloze benen.

   

  Momenteel heb ik er nog steeds last van maar iets minder.


  Bo-Belle
  Bijdrager
  #10226442 Quote

  Hi!

  Ik heb het 2 maanden geleden gehad, een dag of 4 voor mijn nod toen. Volgens mij was het toen ook een symptoom (sowieso heel slecht slapen) want op mijn nod 2 positieve testen. Dat ging helaas de volgende dag alweer mis alleen.

   

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  Bo-Belle
  Bijdrager
  #10226443 Quote

  Daarna trouwens niet meer gehad 🙂 


  Littlewishes
  Bijdrager
  #10226460 Quote

  Ik had voor ik zwanger raakte heel erg last van rusteloze benen. Tijdens de zwangerschap totaal geen last van gehad en nu ook niet meer.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct