Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Rusteloze Benen 9

 • Auteur
  Berichten

 • Mama Suuz
  Bijdrager
  #10489386

  Goedenacht,
  Meer mensen die s’nachts wakker liggen van de rusteloze benen?

  Ik denk dat ik alles wel geprobeerd heb. De verloskundige raadde calcium en magnesium aan maar helaas werkt ook dat niet. Warm bad helpt soms. Benen strekken helpt bij mij niet. Ik kreeg zelfs aangeraden om een stuk zeep in bed te leggen, maar ook dat hielp niet (goh). Ik lig soms wel tot 05.00 uur wakker door de k* benen en ben dan uiteraard overdags kapot moe.

  Iemand een gouden tip?


  AvdS
  Bijdrager
  #10489390 Quote

  Misschien een kussen onder je benen/voeten?

  Hoeveel weken ben je?

  #10489403 Quote

  Magnesium pillen werkten bij mij ook niet. Maar een voetenbadje met magnesium vlokken gek genoeg wel. Hopelijk heb je er iets aan!


  JessieJM
  Bijdrager
  #10489411 Quote

  Bij mij helpen een warme kruik onder de kuiten of een spijkermatje (bijv van flowee) wel. Die laatste is gewoon voor een half uurtje of zo en niet om mee te slapen en daarna is het weg. Zo’n irritant gevoel hè!


  Veerbeer
  Bijdrager
  #10489446 Quote

  Tijdens mijn eerste zwangerschap ook enorme last van gehad. Toen geen goede oplossing gevonden. Naast alle aangeraden middeltjes leek voetreflex massage nog het meeste te doen, maar ook daarmee nog heel veel last gehad.

   

  Nu in de tweede zwangerschap weer last van.

  Ik slik: ijzer en magnesium, bovenop de multivitamine voor zwangeren.

  Daarnaast ligt er ook bij mij een stuk zeep in bed (Sunlight, was het beste volgens de mensen)

  Dit lijkt nog weinig te doen. Badje met magnesium vlokken nu 1x gebruikt nog zonder effect.

   

  Wat WEL effect lijkt het hebben. En daar moet ik zelf ook om lachen, want het klinkt belachelijk…

  Benen vochtig maken en dan de zeep (Sunlight) over de benen halen zodat er een klein laagje zeep op de kuiten komt. Daarna sokken aan tot hoog op de kuit die bovenaan flink strak zitten. (injinji teensokken van barefoot en more, crewlength hoogte)

  Nu sinds een week of 2 heb ik hiermee de rusteloze benen binnen een kwartiertje onder controle zodat ik tot nu toe daarna kan slapen. Het is compleet absurd, maar placobo of niet, ik slaap!!! Ben benieuwd hoe het de rest van de zwangerschap gaat en of dit blijft werken…


  Moradora
  Bijdrager
  #10489449 Quote

  Ik heb ook heel veel last van rusteloze benen zefs overdag. Bij mij zit het in mijn bovenbenen en niets hielp
  Echt koud afdouchen voor het slapen hielp soms maar wat uiteindelijk het beste werkt bij mij is zo laat mogelijk gaan slapen. Voor 0130 heeft hier geen zin. Dan lig ik tot 3 uur met rusteloze benen voor ik in slaap val.
  Nu duurt het meestal 15-30min voor ik slaap.

  Heel vervelend maar het werkt voor mij het beste.

  Oja ik heb slaapmedicatie gekregen van de huisarts omdat ik zo slecht sliep door de rusteloze benen. Dit mocht ik 2x pw max en dat hielp om bij te tanken. Het hielp goed tegen de rusteloze benen. Nu ben ik 38 weken en neem die medicijnen niet meer omdat ik dat niet aandurf zo kort voor de bevalling.
  Dus nu weer slechte nachten helaas.

  read more image Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Isnais
  Bijdrager
  #10489452 Quote

  Hier ook vanalles geprobeerd maar niks hielp. Laatste redmiddel was magnesium olie, dit een paar keer per dag op de benen smeren dat spul werkt perfect!


  Esrada
  Bijdrager
  #10489469 Quote

  Bij mij hielp magnesium olie enigszins, en mijn man masseerde mijn benen voor het slapen. Ik moest elke avond sporten om alle energie eruit te gooien. Warme pyjama en sokken hielp een beetje..verder gewoon toegeven, blijven liggen maakte het erger. in de nacht liep ik in de woonkamer rond tot ik weer moe genoeg was om te gaan liggen slapen. Het is rot en frustrerend, maar na de bevalling meteen over!!


  Mama Suuz
  Bijdrager
  #10489535 Quote

  Super bedankt allemaal! Ik lees nog wat tips die ik nog niet heb geprobeerd (strakke sokken en koud douchen), die ga ik zeker toepassen!! Fijn ook dat ik niet de enige ben. Hopelijk gaat het na het bevalling bij mij ook meteen weg. Dit is mega frusterend. Ik ben morgen 30 weken zwangen dus ik moet nog cq 10 weken met die k* benen zien te slapen. Het gekke is dat ik s’middags zo moe ben dat ik wel direct in slaap val. Maar S’avonds niet. Dan loop ik ook tot s’nachts door de kamer heen en weer of een warm bad wil nog wel eens helpen (vaak ook niet helaas). Succes allemaal! x

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct