Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

S Avonds Niet Willen Slapen 7 Weken Oud

 • Auteur
  Berichten

 • MomLife
  Bijdrager
  #10078741

  Hallo mama’s,  vast een onderwerp dat al vaker voorbij gekomen is! Maar toch zou ik graag tips/adviezen/ervaringen krijgen en uitdelen. 

  Onze dochter is nu 7 weken haar dag ziet er als volgt uit. 

  7u flesje, na het flesje blijft ze een uurtje wakker dan leg ik haar terug in haar ledikant. Dan slaapt ze tot 11u en krijgt ze opnieuw een flesje. Ook dan blijft ze een uurtje wakker en gaat ze terug in haar ledikant slapen. Meestal wordt ze dan na 2/2,5 uur wakker. Om 15u krijgt ze weer een flesje en ook dan blijft ze wakker ze ligt dan op haar speelkleed of in het wippertje maar echt slapen doet ze na deze fles niet meer heel soms een hazenslaapje. Ze is ook onrustiger na die fles van 15u. Tegen 17u wordt ze dan echt huilerig en wilt ze ook niet meer neergelegd worden. Dan krijgt ze om 19u weer een fles en dan is ze daarna een uurtje rustig maar dan begint ze echt met huilen/krijsen ze wilt dan enkel op de arm en dat is soms zelfs nog niet goed genoeg. (Ze heeft wel ook last van darmkrampjes tegen de avond) ze huilt tot aan de fles van 23u die ze met moeite leeg drinkt. En dan is ze klaar wakker. We leggen haar na die fles in haar ledikant maar dat wilt ze natuurlijk niet. En ze is echt een volhouder we gaan om de 10 -15 min terug om haar rustig te maken maar dit alles kan uren duren. Als we haar in het domo kussen leggen tussen ons in dan slaapt ze uiteindelijk wel. Maar jullie begrijpen dat we dit natuurlijk niet willen aan wennen. En we hebben nog een dochter van 3 die de kamer ernaast slaapt dus laten huilen is niet echt een optie. Inbakeren ook al geprobeerd maar daar wordt ze hysterisch van.

  Tips / adviezen / ervaringen allemaal welkom 

   


  Mommyivank
  Bijdrager
  #10078789 Quote

  Hoi MomLife, 

  hier hebben wij met onze dochter (nu 6.5 weken oud) hetzelfde gehad! Wij zijn overdag terug gegaan naar flessen om de 3 uur! Misschien heeft ze na die fles van 15.00 uur wel gewoon veel eerder al honger. Hier was het na het aanpassen van de voeding na 2 dagen gelijk weer goed en hebben we weer een blij meisje wat lekker slaapt. 

  Ik was ook heel erg van het ritme om de 4 uur en nu ik dat sinds een weekje dus loslaat en iets meer weer op verzoek geef gaat het stukken beter met haar. Wat je ook zou kunnen proberen is toch inbakeren maar dan alleen voor de nacht! Ik baker haar in voor de fles van 23.00 uur dan krijgt ze de fles dus ingebakerd en word ze lekker slaperig tijdens de fles. Ik leg haar dan wakker maar wel slaperig in haar wiegje en dat werkt hier heel goed! 

  Succes! Het bedenk je dat alles een fase is! Ook dit gaat echt weer over… verder kan je een baby van 7 weken niet echt iets aanleren in die zin dat als ze tussen jullie in wel slaapt gewoon lekker doen! Het gaat echt weer over en misschien heeft jullie kleintje nu gewoon even behoefte om heel dicht bij jullie te zijn. 

   

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct