Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

’s nachts omrollen

 • Auteur
  Berichten

 • MamavanLuuk
  Bijdrager
  #10457670

  Goedemorgen allemaal!

  Onze zoon nu 5 maanden rolt zich van zijn rug naar buik. Dit doet hij dus nu ook in eens ’s nachts.. Helemaal niet erg, maar hij kan natuurlijk nog niet terug. Dus begint dan te jammeren.. Heb het idee dat het perongeluk gebeurd, want hij slaapt ook graag op z’n zij en rolt dan wel eens door. Maar het begint nu wel op te breken om er dan snachts zovaak uit te moeten om hem terug te leggen.. Iemand tips om het rollen in de nacht tegen te gaan? Of is het tijdelijk, en gaat het vanzelf weer over..?

  Fijne dag vandaag! Liefs..


  MamaLynneke
  Bijdrager
  #10457672 Quote

  Ligt hij in een slaapzakje? Dan vinden ze het vaak moeilijker om om te rollen. Of misschien steviger onder een laken instoppen?


  JanuariMama
  Bijdrager
  #10457676 Quote

  Als hij in een slaapzak slaapt, het einde ervan onder het voeteneind van het matrasje stoppen!

  #10457678 Quote

  Ik zou heel erg met hem gaan oefenen dat ie ook de andere kant op gaat rollen. Hij is sterk genoeg om om te rollen weet waarschijnlijk alleen niet goee hoe. Gewoon met hem oefenen.


  Lewis
  Bijdrager
  #10457695 Quote

  Het is tijdelijk tot hij goed terug kan rollen. 

  Ga alsjeblieft niet aan de slag met slaapzakjes vast stoppen of op andere manieren vastbinden, of onveilige attributen in het bedje leggen. Heel gevaarlijk! 

  Het slechte slapen komt altijd met fases. Nu is het rollen en niet meer terug komen. Het kan best even een paar weekjes duren voordat hij dat in half slapende toestand met slaapzak aan ook terug kan. Maar dan is het weer over. Tot de volgende fase. Tandjes, ziek, andere ontwikkelingen als zitten kruipen en staan, verlatingsangst. Het zijn zware weken, maar ze komen en…. Gaan. Komt goed!

  #10457724 Quote

  Eens met lewis

  Lees ook: Sprongetjes: de mentale sprongen van je baby in het eerste jaar

  LEvB
  Bijdrager
  #10457754 Quote

  Idd eens met Lewis. Die fases komen en gaan. Nu is het rollen, binnenkort gaat hij ‘kruipen/schuiven’ in bed, zodra ze kunnen staan gaan ze aaaalmaar staan en slapen ze daardoor niet meer. Om nog maar te zwijgen van verlatingsangst.

  Het is vanaf 5 maanden tot zo’n 12 maanden steeds iets qua ontwikkeling wat het slapen belemmerd. Hoort er helaas bij. Sterkte;)


  Boterbloempje
  Bijdrager
  #10457761 Quote

  Waarschijnlijk heeft hij nu ook snel door hoe hij terug moet rollen. Bij onze dochter duurde het een weekje en toe. Rolde ze ook weer terug. Een beetje extra stimulans, spelenderwijs kan misschien helpen. Zijn lijfje is er in ieder geval nu sterk genoeg voor, alleen nog even ontdekken hoe dat terugrollen dan moet.


  Rozenmeisje
  Bijdrager
  #10458007 Quote

  Sluit me ook aan bij Lewis. En wat Zeeuwsmeisje zegt kan ik beamen, hier nu bijna 10 maanden en er is bijna elke nacht wel iets 🙈 Vroeg me al af hoe dat kon dus wel fijn om te lezen dat dit overal is haha

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct