Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

's nachts spugen

 • Auteur
  Berichten

 • CarmenSig
  Bijdrager
  #10419818

  Hai :)

  Mijn zoontje van 1 (net geworden). Spuugt regelmatig ’s nachts. Het begint met woelen en draaien, alsof hij last van z’n buik heeft, wat vervolgens overgaat tot kokhalzen en vaak komt er water en nog wat etensresten uit. Hij overstrekt zich dan enorm en gooit zijn hoofd naar achteren, waardoor we weten dat hij pijn heeft. Dit gebeurt vaak tussen 01.00 en 04.00 ’s nachts, waarna hij daarna weer in diepere slaap valt en uiteindelijk weer vrolijk wakker wordt en nergens last meer van heeft.

  Het gebeurt zo’n 4x in de maand, soms 3 dagen achter elkaar, soms een hele tijd niet. Maar is nu al zo’n 4 maanden achter elkaar. Verder heeft hij geen koorts of andere rare klachten. Hij krijgt inmiddels geen flesvoeding meer, maar gewone halfvolle melk en we eten om 17.00 uur waarna hij om 18.30/19.00 uur naar bed gaat. Tijdens het avondeten krijgt hij water en geen toetje, zodat hij niet te vol zit.

   Hij is wel bekend met verborgen reflux, heeft hier medicatie voor gehad van 4 tot 11 maanden, maar ook tijdens de medicatie en erna komt dit voor, dus we denken niet perse dat het ermee te maken heeft.

  Tips zijn welkom :)

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct