Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

'S nachts wakker worden

 • Auteur
  Berichten

 • LKM
  Bijdrager
  #10165821

  Ik ben even benieuwd hoe jullie het ’s nachts aanpakken als jullie baby wakker wordt en het speentje accepteert hij niet. Laten huilen? Voeding aanbieden? 

  Ik weet even niet meer wat goed is met een baby van 5 maanden die nog elke nacht 1 a 2 keer wakker wordt..

  #10165830 Quote

  Dat is toch niet zo vaak?

  geef je rond 23:00 nog een fles?

  als hij snachts blijft huilen zou ik nog lekker een flesje geven.. 5 maanden is nog zo jong… doorslapen komt echt wel op een gegeven moment 

  #10165831 Quote

  Je kan trouwens ook een voeding een kleine voeding van 2 schepjes geven, misschien wordt hij dan rustig en slaapt hij weer.. en dan die voeding uiteindeljk afbouwen 


  KL-E
  Bijdrager
  #10165833 Quote

  Mijn zoontje van dik 6 maanden, komt ook nog altijd zo’n 1-3 keer per nacht voor een speentje. Na een heel druk dagje met veel noeuwe indrukken zelfs nog vaker. Ik geef m gewoon het speentje en dan slaapt hij weer verder.

  Als hij geen honger heeft, zou ik hem geen flesje geven. Al helemaal noet als hij na t geven van t speentje weer gewoon verder slaapt.


  AnnetteJA
  Bijdrager
  #10165834 Quote

  Hij/zij is nog maar 5 maanden, is nog zo klein, echt niet gek dat hij/zij nog niet doorslaapt. Gewoon troosten en evt flesje/de borst geven snachts. Ze gaan op een gegeven moment vanzelf doorslapen.

   


  DaJoJa
  Bijdrager
  #10165848 Quote

  Mijn zoontje is 2 en wordt nog steeds wakker hoor snachts! Zou vooral veiligheid aanbieden en vooral niet laten huilen, 5 maanden is echt nog heel jong! Voor mij os de oplossing voor het vele wakker worden samen slapen, hierdoor hoefde ik in ieder geval niet uit bed. Succes en laat je niet gek maken door al die verhalen van andere kindjes die al doorslapen. 

  Lees ook: Alles over doorslapen
  #10165875 Quote

  Mijn dochter van 4,5. maanden had dat ook ineens. Eventjes laten huilen, en dan het speentje geven werkte bij ons. Ik zou eerlijk gezegd geen voeding aanbieden. Dat deed ik eerst wel,  volgens mij wende ze daar gewoon aan. En toen ik haar dus eventjes liet huilen was dat ook gelijk over. 1 nacht 1 keer gehuild en de nacht daarna sliep ze als een roosje. 

  #10165894 Quote

  Ik ben het met Brenda eens. Op deze leeftijd hebben ze geen nachtvoeding meer nodig en raken ze eraan gewend. Mijn zoontje (nu 8maanden) kwam rond die leeftijd (en nu weer) ook weer de nachten, maar het was bij hem geen honger. Last van doorkomende tandjes, sprong, groeispurtje etc. Ik heb hem de nachten een speentje gegeven en soms ook gewoon een halfuurtje met hem in de stoel op zijn kamer gezeten en weer in bed gelegd. Ik heb nu een speenknuffel gekocht en dat werkt super goed. Als hij nu s nachts een beetje huilt gaat hij zelf op zoek naar zijn speentje en doet hem zelf in zonder dat deze uit bed valt


  KL-E
  Bijdrager
  #10165900 Quote

  Ik ben het ook met bovenstaande reacties eens. Ik zie nu ook pas dat speen niet helpt bij jou. Mijn zoontje heeft nu de afgelopen nachten dat hij wakker word en ook niet meer slaapt na geven speen. Gaat huilen zodra ik weer wegloop. Hier doorkomende tandjes en eerste tekenen verlatingsangst. Ik geef hem nabijheid en als dat niet helpt, haal ik m er even uit, troost hem en leg hem dan weer terug. Vervolgens slaapt hij weer lkkr verder. Soms is t 10 minuten troosten, maar heb er ook al n keer bijna n uur mee gezeten. Afgelopen nacht, gaf ik m het speentje, gaf een kik en was daarna weer stil en viel in slaap. Het zijn allemaal fasess en je zult er even doorheen moeten! 

  Succes!!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct