Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Samen er niet kunnen beslissen

 • Auteur
  Berichten

 • Natascha Jansen
  Bijdrager
  #5729979

  Hallo allemaal,

  Ik weet niet of ik hier mijn vraag/advies kan vragen.

  Maar ik ben een moeder van bijna 39 jaar oud, wij hebben al 3 kinderen. Waarvan mijn jongste zoontje, nu 7 jaar het syndroom van down heeft.

  Vorige week heb ik mijn eerste echo gehad en bleek al 9 weken en 4 dagen zwanger te zijn. Het hartje klopte en de kleine was al actief aan het bewegen. Nu had dit ontzettend mooi nieuws moeten zijn en zouden we op een roze wolk moeten zitten. Maar helaas is dat niet zo. Zelf wil ik graag de Nipt test gaan doen om te kijken of ons kleintje gezond is en het willen uitdragen. Maar mijn man ziet allrs heel erg zomber in, en is bang dat dit tenkoste gaat van onze andere kinderen en onze zoon met het syndroom van down.

  Helaas komen we hier niet samen uit en weet niet waar ik de hulp en advies zou kunnen krijgen die ons zou kunnen helpen met dit moeilijke besluit. Hebben er hier mensen ervaringen met meerdere kinderen op late leeftijd en een gehandicapt kindje?

  Hopelijk heeft iemand hier advies voor mij.

  Een wanhopige moeder


  Nikki nikki
  Bijdrager
  #5729991 Quote

  Hoi..

  ik heb hier geen ervaring mee..

  wel heb ik zelf ook de nipt test laten uit voeren en dat vond ik heel fijn..

  ondanks dat ik er geen ervaring mee heb denk ik wel dat je je hart moet volgen want je zult links of rechts om met je keuzen moeten kunnen leven…

  heel veel succes en geluk met zo een moeilijke beslissing!


  melissa derky
  Bijdrager
  #5729992 Quote

  Ik heb er geen ervaring mee maar kan me de zorgen voorstellen.

  Maar gekke vraag misschien… waar komen jullie niet uit?  Of jullie de NIPTtest moeten doen of om de zwangerschap door te zetten?

  Jullie hebben gelukkig nog even om aan het idee te wennen en er over na te denken!  Misschien komen jullie er wel uit maar moet het allemaal even landen 😉


  Natascha Jansen
  Bijdrager
  #5729994 Quote

  Dank je wel voor jullie reactie, inderdaad melissa we komen er niet uit of we de zwangerschap uitdragen. Aangezien we een kindje hebben met het syndroom van down en 2 andere kinderen. Kunnen we het er niet over eens worden of we het uitdragen. Zodra we de Nipt test gaan doen, en die is aankomende woensdag, wordt die keuze alleen maar moeilijker. Als gezin zijnde wil je toch op 1 lijn zitten en kunnen gaan genieten van het wonder wat op dit moment in mij groeit. Het is allemaal zo verwarrend :-(


  melissa derky
  Bijdrager
  #5730011 Quote

  Poeh wat moeilijk… wil je man wel voor de NIPTtest gaan? En wil je man er wel over nadenken als de NIPTtest goed uitpakt?

  Ik hoop dan dat het goed uitpakt. Zwanger kunnen worden is al een wonderlijk iets en weghalen doe je niet zo makkelijk natuurlijk!  Ik duim voor je voor goede resultaten…


  Sivan
  Bijdrager
  #5730032 Quote

  Hoi Natascha. Ik kan me heel goed voorstellen dat dit een moeilijke situatie voor jullie is. Zeker omdat jullie niet op een lijn zitten.

  Hoe gaat het met jouw zoontje van 7, die Down heeft? Ik denk dat iedereen een mening heeft over NIPT en over het wel of niet staken van de zwangerschap na een ‘negatief’ resultaat. Maar uiteindelijk gaat het om jullie leven én dat van je toekomstige kindje.

  Mijn vriend en ik hebben vanaf het begin van mijn zwangerschap gepraat over dit onderwerp. Wat je man zegt over het doen van de Nipt test, hoeft helemaal niet zo te zijn: zie het als onderdeel van je zwangerschap. Het hoeft geen negatief proces te zijn, dat is jouw zwangerschap immers ook niet! Wel denk ik dat het goed is om voordat je de test doet, goed te praten over wat je na de test wil doen. De zwangerschap stopzetten, doorgaan, of pas na de uitslag bedenken wat je wil doen.

  Wij hebben er zelf voor gekozen om bij een negatieve uitslag de zwangerschap stop te zetten. Voor onszelf, maar ook voor het kind. Dat is een persoonlijke keuze en staat helemaal los van wat jij kiest.

  Luister naar je lichaam, volg je hart, praat met je partner en kijk naar het leven. Je kiest vast hetgeen juist is voor jou.

  heel veel succes!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct