Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Samengesteld Gezin Leeftijden

 • Auteur
  Berichten
 • #10604900

  Hoi hoi allemaal, ik heb een hele gekke vraag misschien, maar ik hoop dat hier mensen zitten met tips/adviezen, of zelfs ervaringen.
  Ik ben sinds 2,5 jaar gescheiden en heb een dochter van 5. Na mijn scheiding heb ik nog geen nieuwe relatie weer gehad. Mede doordat ik ook aan het geluk van mijn meisje wil denken. Ik hield mezelf voor een man te ‘willen’ met kinderen onder de 10 jaar.
  Nu heb ik een tijdje geleden een hele leuke man ontmoet, maar hij heeft een zoon van 10 en een dochter van 12.
  Ik ben bang dat ik mijn meisje hierdoor ’tekort’ ga doen. Wordt zij wel gelukkig in een gezin met oudere kinderen die in een totaal andere levensfase zitten?
  Zie ik beren op de weg?
  Het is een leeftijd waar zij zich niet aan kan optrekken en verder heeft ze bij mij niemand. Ze is mijn enige kind. Ik vind het zo lastig…wil het voor haar goed doen, maar mag mijn eigen geluk natuurlijk ook niet vergeten.
  What to do…
  Mensen met goede ervaringen?
  Alvast bedankt.😊


  RS
  Bijdrager
  #10604901 Quote

  Ik heb geen ervaring maar waarom zou ze iets te kort komen? Zr heeft toch zometeen vriendjes op school of opvang van haar leeftijd? En kan juist mooi zijn wat oudere broer of zussen die kunnen baar ook meer helpen als kinderen van haar eigen leeftijd. Ik denk dat je beren op de weg ziet. Ga voor je eigen geluk


  Essil
  Bijdrager
  #10604905 Quote

  Misschien vinden die kinderen het wel heel leuk er een klein zusje bij te krijgen? Om een beetje tr bemoederen enzo? Je weet maar nooit.


  Famkeh
  Bijdrager
  #10605175 Quote

  Wat veel belangrijker is dan de leeftijden is of de karakters bij elkaar passen.

  Mijn beste vriendin heeft een zus die 2 jaar jonger en een broer die 7 jaar jonger is, maar zij en haar broer kunnen het super goed vinden en met haar “slechts” 2 jaar jongere zus is er juist amper een klik.

  Ik zou deze man dus niet direct afschrijven vanwege de leeftijd van de kinderen 🙂

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct