Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Sausjes En Zwanger

 • Auteur
  Berichten

 • GebruikerOVN
  Bijdrager
  #10082481

  Hoi dames, even een vraagje… 

   

  Wij gaan Bbq en en ik ben gek op allioli. Nu vraag ikk me af… kan ik dit wel veilig eten? Het is gewoon allioli in een potje, want verse is zoiezo niet verstandig, maar is uit een potje een probleem? Net zoals roomkaas, kan dat? Ook gewoon een lang te bewaren bakje roomkaas, maar het moet wel in de koeling bewaard worden.. 

   

  Tot ik zeker ben sla ik tov.h. maar even over. 

  #10082483 Quote

  Verse ailoli wordt gemaakt van verse mayo wat wordt gemaakt van rauw ei, dus dat is idd niet verstandig. In zon bakje van de winkel zit geen rauw ei, dus moet dat gewoon kunnen.


  StephW
  Bijdrager
  #10082488 Quote

  Volgens mij kan dat gewoon hoor, maar als ik twijfel google ik het product gewoon even, en dan vind je het ook altijd wel!


  GebruikerOVN
  Bijdrager
  #10082490 Quote

  @Stephw : dat heb ik gedaan ,echt helemaal niks over te vinden! Alleen er zit eigeel in, maar niet in hoeverre je het magv eten, of het verhit is…. Ik heb besloten dat ik het prima kan eten, maar ik eet het gewoon niet meer als het al wat langer in de koeling staat, gewoon voor de zekerheid..


  Deeem
  Bijdrager
  #10082500 Quote

  Aioli en roomkaas uit de supermarkt kunnen gewoon. Dat is allemaal gepasteuriseerd. Vooral als het langer houdbaar is. En mocht het niet zo zijn zou het op de verpakking moeten staan. Alleen als aioli zelf is gemaakt dan kunnen er rauwe eieren inzitten. Dus lekker van genieten.


  Deeem
  Bijdrager
  #10082502 Quote

  En ik zou idd niet dingen die lang in koelkast liggen eten. Maar op die bakjes staat meestal ook wel van na opening beperkt houdbaar.

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Dgam
  Bijdrager
  #10082508 Quote

  Wauw. Daar heb ik oprecht nog nooit over nagedacht. Ik heb gedurende mijn zwangerschap toch wel regelmatig aioli gegeten. Ben nu bijna 34 weken en ze doet het helemaal top. Ik durf dus wel te stellen dat aioli geen kwaad kan. 


  xxxanoniem
  Bijdrager
  #10082525 Quote

  Oh jeetje, krijg watertanden. Heb zo’n zin in broodje roomkaas van bakker Bart. Mag dat ook? 

   

   


  GebruikerOVN
  Bijdrager
  #10082677 Quote

  Dgam: ik dacht er in eerste instantie ook niet bij na, tot ik me bedacht dat het een reden heeft waarom zoiets in de koelkast bewaard moet worden, is het buiten de koelkast best zou kunnen bederven.. toen dacht ik jneens: mag ik dit wel eten Dan?! Mn schoonmoeder noemde me al een zeur, Maar Ja ik weet t liever zeker.. 

  Nu weer ik het in ieder geval 🙂 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct