Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

S'avonds in slaap vallen

 • Auteur
  Berichten

 • GebruikerOVN
  Bijdrager
  #10142843

  Ons zoontje is 11 weken oud. Sinds een week gaat hij na de fles van 8 uur naar bed. Eerder accepteerde hij het niet en zette alles op stelten. Nu is hij gemakkelijk in bed te leggen en snel stil, maar slapen? Ho maar! Hij ligt daar rustig een uur om zich heen te kijken in het donker! 

  Ik probeer het met een muziekje, ruisje ( wat overdag perfect werkt) , oogjes dichtwrijven, knuffeltje over de ogen.. maar meneer wil niet slaprn, hij wordt er juist boos van!

  Ik wil hem niet wakker alleen laten,maar ik kan ook moeilijk een theekransje gaan houden op zn kamer.. ik zit daar maar te zitten. Ik ga dus nu in onze slaapkamer zitten als hij rustig is zodat alle lampen uit kunnen, maar dan nog houdr hij her heel lang vol.

   

  Is dit herkenbaar voor jullie? 


  Rooslii
  Bijdrager
  #10142876 Quote

  Is je zoontje wel moe om die tijd? Na de fles van 8 uur wil mijn dochter altijd nog ff spelen, dan is ze romd half 10 moe en leg ik haar ingebakerd in bed en loop zelf weg. Binnen 10 min slaapt ze dan. Soms wat praat ze ff wat en soms beetje jengelen maar altijd vrij snel slaapt ze. We hebben ook eem bedritueel en dat helpt ook goed naar mijn idee


  KHCO
  Bijdrager
  #10142885 Quote

  Heel herkenbaar! Ik bleef er lange tijd ook bij maar op een gegeven moment ging ik toch Nasr beneden, heb een camera dus kan alles zien. En is toch niet erg als hij rustig wakker ligt, hij rust dan gewoon lekker uit voor hij in slaap valt.


  Niemp
  Bijdrager
  #10142925 Quote

  Is hij wel moe? Waarom ‘moet’ hij naar bed om precies 20.00? Waarom niet wachten tot hij vermoeidheidssignalen geeft en dan door naar bed? Scheelt een bult onrust bij jou en de baby!


  KL-E
  Bijdrager
  #10142929 Quote

  Als hij lekker rustig ligt, maakt het toch niet uit? Valt hij uiteindelijk wel zelf in slaap? Dan is het juist goed denk ik! Zo leert hij ook om zef in slaap te vallen, zonder hulp. Mijn zoontje heeft dat ook weleens. Hij is dan wel moe, dus breng hem naar bed, maar brabbelt en kirt dan nog wat in zijn bedje en uiteindelijk valt hij dan zelf in slaap.


  Marma
  Bijdrager
  #10142940 Quote

  Mijn zoontje doet dit ook, maar meestal niet zo lang. Ik laat hem dan wel gewoon alleen, als hij niet overstuur is of jengelt. Bij ons is het wel een teken dat hij nog niet moe genoeg is.. misschien is 20:00 uur toch wat te vroeg en is hij nog niet moe? 

  Lees ook: Alles over doorslapen

  MamaN
  Bijdrager
  #10142956 Quote

  Ik deed precies hetzelfde voorheen. Na flesje van half 9 bracht ik hem gelijk naar bed. Inplaats van slapen was het kijken naar alles en lachen. Alles behalve slapen tenminste. Ik ben toen pas bij slaapsignalen zoals hierboven gezegd hem in bed gaan leggen. Binnen 5 minuten valt hij dan inslaap! Je moet dan wel niet net te laat zijn met in bed leggen want dan word hij erg onrustig en slaapt hij niet zo makkelijk uit zichzelf.


  GebruikerOVN
  Bijdrager
  #10142982 Quote

  Miaschien heb ik het niet duidelijk aangegeven, maar naar bed na de fles van 8 uur bedoel ik niet dat hij direct in zijn bed gelegd wordt en ik weg ben ofzo… 

  Hij gaat gewoon naar bwd als zijn fles leeg is en hij moe wordt.. we werken dan een slaap ritueeltje af en dan gaat hij slapen. Hij is dus wel gewoon moe, kan even tot rust komen bij ons en gaat dan in zn bed.. alleen gaat hij niet slapen.. maar hij huilt ook niet ofzo.. 


  GebruikerOVN
  Bijdrager
  #10142990 Quote

  Wel herkenbaar dus voor sommigen. Ik blwef de eerste dagen dus gewoon maar zitten tot hij sliep, maar dan zit je daar tot je een ons weegt en gaat hij je nog liggen aankijken ook… ik heb ook een camera, en ben dus maar weggegaan en neem de camera mee. Afgelopen avonden viel hij tegen half 11 pas in slaap, best lang, als hij al vanaf 8 uur wakker is,en soms langer !

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct