Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Schemaloos. En dat gaat prima.

 • Auteur
  Berichten

 • RJKB
  Bijdrager
  #10497997

  Zijn er hier ook nog ouders die geen schema’s aanhouden? Ik heb een vrolijke baby van 11 weken. Ik voed op verzoek (bv), leg haar overdag weg als ik slaapsignalen zie, (in eigen ledikant of kinderwagen of in draagzak) ik hou geen rekening met wakkertijden. Savonds is ze vaak moe rond half 7 -7 uur ( soms vroeger soms later) en leg haar dan ook weg en slaapt diep de nacht in totdat ze weer wakker wordt voor voeding of mama honger. Ik ben totaal schema loos. Mijn idee is altijd: ik leef en eet niet op schema waarom mijn baby wel? Ik heb ook een zoon van nu 4. Eveneens zo gedaan. Ik oordeel over niemand maar als ik alle schema’s op dit forum zie dan kan ik me voorstellen dat er ouders zijn die onzeker worden als hun baby niet in een schema past. Tegen die ouders wil ik zeggen: volg je baby je doet het goed! Dat wilde ik even kwijt.


  Lm
  Bijdrager
  #10498003 Quote

  Doe je dit al gelijk als ze net geboren zijn of begin je daar later mee? Ik heb nog een halfjaar voor ik uitgerekend ben maar het klinkt eigenlijk best wel fijn


  MammavanJ
  Bijdrager
  #10498006 Quote

  Als het werkt is dit denk ik het allerbeste. En juist in het begin zal dit altijd wel zo zijn, dan hebben baby’s nog helemaal geen schema en ritme. 

  voor ons werkte het helaas niet (geen duidelijke slaapsignalen en gedoe met voeding) anders was ik ook zonder schema doorgegaan.

  #10498007 Quote

  Heerlijk naar je kind kijken en gewoon doen. Werkte hier het allerbeste


  Dpl
  Bijdrager
  #10498014 Quote

  Ik heb ook nooit een schema aangehouden. Borstvoeding op verzoek, slapen als ze daaraan toe was. Wij leven toch zelf ook niet precies op de klok? Inmiddels is mijn dochter 2,5 jaar en nog steeds geen echt schema. Als ze om eten vraagt krijgt ze eten, en ’s avonds breng ik haar naar bed als ze moe is. Soms om half 7, soms om 9 uur. Iedere dag om 19 uur naar bed werkt niet, dan gaat ze toch niet slapen. 


  Sofiexx
  Bijdrager
  #10498019 Quote

  Mijn dreumes is inmiddels 14 maanden en ik hou nogsteeds niet een heel strak schema aan. Soms doet ze haar dutje om 12, soms om 2. Werkt prima bij ons. 

  Lees ook: Alles over doorslapen
  #10498024 Quote

  Helemaal mee eens.

  Alleen ons kindjes niet. Heb er 2 en die werken wel egt beetje met tijden. Al verschilt soms wel een uurtje maar probeer er wel beetje ritme in te houden want onze jongens slapen iedere nacht makkelijk 12 uur door. Het is denk ik maximaal 5 nachten geweest dat rommelig was in 3 jaar tijd. Dus voor ene kind werkt wel en voor de andere niet


  With love
  Bijdrager
  #10498031 Quote

  Ik vind dit heel knap! Ben zelf wel van de schema’s. Ja, ook met onze gezamenlijke koffie en eetmomenten. Bij onze zoon heb ik het wel geprobeerd om op verzoek te voeden, maar dat werkte totaal niet. Hij (en ik) werden er niet vrolijk van. Inmiddels is hij bijna 2 en hebben we nog steeds ons ritme. Daar kan max een uur verschil in zitten. Ik merk dat ik er een veel rustiger kind door heb. Als ik verschillende dagen achter elkaar van het schema afwijk, wordt hij vaak moe en chagrijnig. Dus hij kan er niet tegen! Ik denk dat het meer is van doen wat bij je past.


  RomyVM
  Bijdrager
  #10498032 Quote

  Heerlijk toch!!

  De hele baby periode heb ik hier ook nier echt een schema aangehouden. Wel ongeveer elke 3 uur een voeding en niet veel eerder, maar verder? Slapen wanneer ze moe werden, en of de laatste fles om 18.00 of 21.00 was, was ook elke dag verschillend!

  Vanaf dat ze over gingen naar 3 dutjes op de dag kom je vanzelf wel meer in een ‘ritme’, ongemerkt. Omdat je dan vanzelf ziet dat ze elke dag rond dezelfde tijden moe worden.

  Ondertussen is m’n jongste dochter 2 jaar en slaapt nog 1x een uurtje of helemaal niet meer. We zien het wel elke dag. Soms slaapt ze van 11.00-12.00, soms van 13.00-14.00, soms helemaal niet. Allemaal prima.
  Soms gaat ze om 19.00 naar bed, soms is ze echt niet moe voor 20.30/21.00. Allemaal prima 😉 Ik laat haar niet gillen en krijsen omdat ze om 19.00 naar bed ‘moet’ omdat het zo hoort. Vind ik zo raar. Dan liever een uurtje later erin als ze dan wel in 1x slaapt.

  Volg je gevoel! Heerlijk toch! Je zal vanzelf merken dat er wel een bepaald ritme komt als je kindje ouder wordt, daar ontkom je niet aan. Maar een strak ritme volgen, elke dag stipt hetzelfde, daar doe ik ook echt niet aan.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct